Броят на загиналите от танков огън, който удари убежище на

...
Броят на загиналите от танков огън, който удари убежище на
Коментари Харесай

ООН критикува Израел за смъртоносен удар срещу убежище в Газа, докато войната с Хамас оставя болници под обсада

Броят на починалите от танков огън, който удари леговище на Организация на обединените нации в основния южен град на Ивицата Газа Хан Юнис, се усили до 12, сподели почитан чиновник на Организация на обединените нации за филантропична помощ в четвъртък. Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от Хамас, заяви в това време, че израелският огън е блъснал огромна група палестинци, чакащи да получат филантропична помощ в град Газа, убивайки минимум 20 души и оставяйки голям брой други ранени.

Видео, получено и доказано от осведомителната организация Ройтерс, демонстрира стотици хора, които бягат измежду хаоса и звука на пукотевица в квартала ал-Зейтун в град Газа.

CBS News не можа незабавно да ревизира информацията, предоставена от министерството, което не прави разлика сред цивилни и бойни смъртни случаи. Израелската войска съобщи, че изследва случая.

Град Газа, най-големият метрополис в анклава, беше в центъра на офанзивата на Израел против Хамас в продължение на седмици, само че IDF сподели, че екстремистите са били до огромна ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР