Броят на загиналите от срутването на сградата в Югозападен Иран

...
Броят на загиналите от срутването на сградата в Югозападен Иран
Коментари Харесай

19 загинали и 10 арестувани след срутването на сграда в Иран

Броят на починалите от сриването на постройката в Югозападен Иран набъбна до 19 души. Това оповестиха държавните медии в четвъртък.

Това е най-смъртоносното сходно злополучие в страната от години.

Голяма част от 10-етажната постройка на Метропол, която се строеше в град Абадан, провинция Хузестан, се срути в понеделник, като в началото беше притеснява, че десетки са хванати в капан под руините ѝ.

" Точният брой на хората, хванати в капан под руините, не е прочут, само че до момента са открити телата на 19 души ", сподели държавната осведомителна организация IRNA, представена от градския шеф Ехсан Абапур. Той добави, че " 37 души са избавени от руините и са откарани в градските лечебни заведения за лекуване ", като множеството от тях към този момент са изписани.

Спасителната интервенция ще продължи " до момента в който не бъде открито и последното тяло ", сподели Абаспур.

Министърът на вътрешните работи Ахмад Вахиди, който беше в Абадан, сподели по-рано пред държавната телевизия, че интервенцията тече постепенно и деликатно заради заплахата от сриване на прилежащите здания.

Десетки поданици се събраха по улиците на Абадан в сряда вечерта, с цел да призоват отговорните за нещастието да получат наказване .

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей сервира съболезнования на народа на Абадан за " нещастния случай " , в писмо, оповестено на уеб страницата му в четвъртък.
 Жертви и десетки ранени след срутване на постройка в Иран
Жертви и десетки ранени след срутване на постройка в Иран

Тежкият случай е станал по време на пясъчна стихия

Той прикани причинителите да бъдат преследвани и осъдени и сподели, че предотвратяването на повтаряне на сходни произшествия е " отговорност на всички нас, длъжностните лица на страната ".

Провинциалната правосъдна система разгласи, че по случая към този момент са задържани минимум 10 души, в това число кметът и двама някогашни кметове , упрекнати, че са " виновни " за срутва, заяви държавната телевизия онлайн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР