Броят на загиналите от проливни дъждове и наводнения в провинция

...
Броят на загиналите от проливни дъждове и наводнения в провинция
Коментари Харесай

253 души са загинали от проливните дъждове и наводненията в ЮАР

Броят на починалите от проливни дъждове и наводнения в провинция Квазулу-Натал в Република Южна Африка (ЮАР), доближи 253 , заяви в сряда южноафриканският ефирен канал eNCA, цитирайки ръководителя на здравната работа на провинция Номагугу Симелане.

През деня в региона на Дърбан са паднали приблизително 300 мм превалявания, което е два пъти повече от предходния връх. Бедствието е породено от субтропичен циклон, необикновен за тези географски ширини. Първоначално се съобщаваше за 60 жертви . Правителството на провинция Квазулу-Натал разгласи засегнатите региони за зона на злополучие. Президентът на страната Сирил Рамапоса дойде на мястото да се запознае с следствията от естественото злополучие. На потърпевшите са обезпечени краткотрайни жилища, обезпечена им е храна и здравна помощ.
 
 ЮАР наводнения БГНЕС

Както предадоха международните организации, от 8 април в ЮАР се следи рядко метеорологично събитие, когато заради въздействието на студените въздушни маси в Антарктида над страната надвисна леден циклон с значителни превалявания . Югоизточните райони пострадаха най-вече, най-вече провинция Квазулу-Натал с най-големия град Дърбан.

Южноафриканската метеорологична работа предизвестява за нови превалявания.
 
 ЮАР наводнения БГНЕС

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР