Броят на загиналите от експлозията в Бейрут е достигнал 190,

...
Броят на загиналите от експлозията в Бейрут е достигнал 190,
Коментари Харесай

Трагедията в Бейрут е огромна, вече не смогват да броят загиналите

Броят на починалите от детонацията в Бейрут е достигнал 190, като над 6500 са ранени и трима души са изчезнали безследно. Това сочи отчет на краткотрайното ливанско държавно управление, огласен през днешния ден.

Вчера армията заяви, че изчезналите лица са седем - трима ливанци, трима сирийци и един египтянин. Не е известно дали някой от тях да е бил открит в това време.

Взривът на бейрутското пристанище на 4 август остави 300 000 души без дом и нанесе директни вреди за 15 милиарда $, се показва в държавния отчет.

Нанесени са повреди на 50 000 жилищни здания, девет огромни лечебни заведения и 178 учебни заведения. След детонацията държавното управление подаде оставка.

Утре стартират съвещания сред парламентарно показаните партии за излъчването на нов министър председател. На идващия ден се чака да дойде френският президент Еманюел Макрон, който ще прикани ливанските водачи да работят за превъзмогването на дълбоката финансова рецесия в страната, разяждана от корупция и неприятно ръководство.

Ливанските управляващи проверяват за какво съхраняваният повърхностно от години взривоопасен материал, който избухна и унищожи огромна част от града. Тази злополука ускори гнева на популацията, което и преди обвиняваше политическата класа за икономическия срив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР