Броят на загиналите от буря, която удари три южноафрикански държави,

...
Броят на загиналите от буря, която удари три южноафрикански държави,
Коментари Харесай

Бурята Ана уби най-малко 77 души в три южноафрикански държави

Броят на починалите от стихия, която удари три южноафрикански страни, набъбна до 77. Спасителните екипи не престават да се пробват да оказват помощ на десетки хиляди наранени.

Тропическата стихия Ана доближи сушата в Мадагаскар в понеделник, преди да уадри Мозамбик и Малави през седмицата, донасяйки проливни дъждове.

В петък сутринта управляващите в трите страни започнаха да вършат оценка на цялостния размер на вредите, а в Индийския океан към този момент се образува нова стихия.

Мадагаскар в четвъртък вечерта разгласи бедствено състояние, откакто броят на жертвите набъбна до 48. Мозамбик заяви за 18 починали, до момента в който жертвите в Малави са 11.

Сн.: АП/БТА

Бурята мина и през Зимбабве, само че не се оповестява за смъртни случаи.

В трите най-силно наранени страни десетки хиляди домове бяха развалени. Някои се срутиха под проливния дъжд, улавяйки в капан жертвите под руините.

Придошлите реки събориха мостове и потопиха под вода нивите, удавиха добитъка и унищожиха поминъка на селските фамилии.

В Мадагаскар 130 000 души напуснаха домовете си. В столицата Антананариво учебните заведения и физкултурните зали бяха превърнати в спешни убежища.

В северен и централен Мозамбик Ана унищожи 10 000 домове и десетки учебни заведения и лечебни заведения, като събори и електропроводи.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР