Броят на загиналите нарасна до най-малко 14 души след наводнения

...
Броят на загиналите нарасна до най-малко 14 души след наводнения
Коментари Харесай

Броят на загиналите нарасна до 14 при наводненията в Сиким в Индия, десетки все още са в неизвестност

Броят на починалите набъбна до минимум 14 души след наводнения в североизточния индийски щат Сиким, пристигнали след значителни превалявания, довели до преливане на ледниковото езеро Лонак.

Най-малко 26 души също бяха ранени, а други 102-ма, в това число 23-ма военнослужещи, бяха оповестени за изчезнали, оповестиха публични лица в четвъртък.

Продължавайте да четете

листата на 4 детайла. Наводненията в Сиким в Индия убиха 10; десетки, в това число 23 армейски бойци в неопределеност Индийската войска търси 23 бойци, изчезнали след ненадейно наводняване Снимки: Стотици евакуирани в индийския хималайски щат на фона на мусонния безпорядък Глобалното стопляне, по-продължителните мусонни дъждове вършат денга по-смъртоносна в Южна Азия завършек на списъка

В Сиким са паднали 40,9 милиметра превалявания сред вторник и сряда сутринта, съгласно метеорологичния отдел на Индия (IMD) – съвсем пет пъти повече от естественото равнище от 8,6 мм за това време на годината.

Приливът на вода пристигна, откакто интензивни превалявания разляха високопланинското езеро Лхонак, което се намира в основата на хладилник във върховете към третата по височина планина в света Кангчендзьонга.

Водната стена се движеше надолу по течението, добавяйки река, към този момент набъбнала от мусонните дъждове, повреждайки язовир, помитайки къщи и мостове и причинявайки „ съществени опустошения “, сподели държавното управление на щата Сиким.

Пътищата бяха „ съществено “ развалени и 14 моста бяха отнесени по крайбрежията на река Тиста.

Според представител на министерството на защитата интервенциите по търсене на изчезналите бойци са в ход.

Търсенето обаче е възпрепятствано от сриването на основната автомагистрала, свързваща Сиким с щата Западен Бенгал и Гангток, столицата на североизточния щат.

GT Dhungel, член на Законодателното заседание на Сиким, сподели пред организация Ройтерс, че бензинът и дизелът към този момент са станали нищожни в Гангток, само че храната е елементарно налична.

Щетите са регистрирани на повече от 120 км (75 мили) надолу по течението и има възможност към 22 000 души, живеещи наоколо, да бъдат наранени, споделиха публични лица.

Видеозаписи от новинарската организация ANI демонстрираха наводнения, нахлуващи в застроени региони, където няколко къщи се срутиха, военни бази и други уреди бяха развалени и транспортни средства бяха потопени.

Премиерът Нарендра Моди даде обещание „ цялата допустима поддръжка “ за засегнатите.

Езерото Lhonak се е свило с съвсем две трети по мярка, повърхност, почти равняваща се на към 150 футболни стадиони (105 хектара), демонстрират сателитни фотоси, оповестени от Индийската организация за галактически проучвания.

Хималайските ледници се топят по-бързо от всеки път заради изменението на климата, излагайки общностите на непредвидими и скъпи бедствия, съгласно изследователската група на Международния център за интегрирано планинско развиване (ICIMOD).

„ Наблюдаваме, че такива рискови събития се усилват по-често, защото климатът продължава да се затопля и ни води в непозната територия “, сподели Мириам Джаксън, академик, експерт по лед, който следи хималайските райони с основаната в Непал ICIMOD.

Средната повърхностна температура на Земята се е повишила с близо 1,2 градуса по Целзий от прединдустриалните времена, само че високопланинските райони по света са се затоплили с два пъти по-висока скорост, споделят учените по климата, което съставлява по-голям риск в по-широката планинска верига на Хималаите.

Други планински региони на Индия, както и елементи от прилежащ Пакистан и Непал бяха наранени от проливни дъждове, наводнения и свлачища през последните месеци, убивайки доста хора.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР