Броят на загиналите и ранените украински и руски военнослужещи от

...
Броят на загиналите и ранените украински и руски военнослужещи от
Коментари Харесай

В. Ню Йорк таймс: Близо 500 000 са загиналите и ранените украински и руски военни от началото на войната

Броят на починалите и ранените украински и съветски военнослужещи от началото на военните дейности през февруари предходната година доближава 500 000, заяви в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на свои източници от американското държавно управление. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11492
Изчисляването на жертвите продължава да бъде сложна задача, защото има съмнения, че Москва постоянно занижава броя на починалите и ранените си военнослужещи, а Киев не оповестява публични цифри, показва вестникът. 

До 120 000 съветски военнослужещи са починали, а ранените са сред 170 000 и 180 000.

Убитите украински военни са към 70 000, а ранените са сред 100 000 и 120 000. 

Според източниците на американското издание броят на починалите и ранените украинци внезапно се е нараснал след началото на контраофанзивата.

Украинската войска през вчерашния ден заяви за освободено село в Югоизточна Украйна, което е първият сходен триумф от 27 юли насам, отбелязва Ройтерс. Това е и сигнал за провокациите пред украинските сили, които се пробват да напреднат през тежко минираните съветски отбранителни линии, без да разполагат със мощна поддръжка по въздух, разяснява английската организация, представена от Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР