Броят на загиналите и изчезналите след пожара в жилищен блок

...
Броят на загиналите и изчезналите след пожара в жилищен блок
Коментари Харесай

Защо Гренфел тауър изгоря като факла

Броят на починалите и изчезналите след пожара в жилищен блок в Лондон доближи 79, предадоха международните организации, като се позоваха на полицията в английската столица. Според информации в медиите в постройката са живеели сред 400 и 600 души.

Оцелелите и околните на жертвите от пожара в " Гренфел тауър " не престават да се питат по какъв начин е допустимо постройката да изгори като факла.
New footage from inside #GrenfellTower reveals scale of fire damage pic.twitter.com/CAtitxfzBM
— Sky News (@SkyNews) June 19, 2017 Очевидци на огнения пъкъл в Лондон: Беше като филм на ужасите (ВИДЕО/СНИМКИ)

Блокът " Гренфел тауър " е издигнат преди повече от 40 години. В постройката има 120 жилища. Независимо от това, че предходната година блокът е бил саниран, в него няма апаратура за автоматизирано разпространяване на вода при експлоадиране на пожар. При ремонта е актуализирана фасадата и е сложена нова топлоизолация.

Експертите допускат, че облицовката на фасадата е оказала въздействие върху пожарната сигурност.

Шефката на пожарната Дани Котън твърди, че пламъците са се популяризирали стремително. " През цялата си работа не съм виждала сходен пожар ", споделя тя, представена от DW.
 27-етажен блок изгоря в Лондон БГНЕС
Броят на починалите и изчезналите след пожара в Лондон доближи 79

Отговорната за изолацията на фасадата компания " Harley Facades " изясни, че не вижда връзка сред ремонтните работи и пожара. Фирмата Rydon, направила ремонта, пък разгласи, че при санирането били спазени всички противопажарни условия. Властите приканиха да не се спекулира с виновността за нещастието. Но доста от жителите на постройката насочат тежки обвинявания таман към полицията и противопожарната работа. Те настояват да вземем за пример, че били инструктирани да останат в жилищата си и да слагат влажни кърпи под вратите, вместо да бягат.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СМЪРТОНОСНИЯ ПОЖАР В ЛОНДОН

Британският противопожарен специалист Джон Хъл отбелязва, че сме привикнали сходни нещастия да се случват в по-слабо развитите страни. Той счита, че казусът от Лондон е низ от провали - от ограниченията за пожарна сигурност до дейностите на управата на постройката.
 Началничката на лондонската пожарна Дани Котън изключи опцията да бъдат открити живи хора в изгорелия 24-етажен блок БГНЕС
По тематиката Пожарът в Гренфел тауър можеше да бъде избегнат, счита кметът на Лондон Протест против " страхливката " Тереза Мей (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР