Броят на заетите работни лица в сферата на туризма през

...
Броят на заетите работни лица в сферата на туризма през
Коментари Харесай

Заетите в туризма - с 1/3 по-малко от миналата година

Броят на заетите работни лица в областта на туризма през тази година е с 48 800 души по-малко през тази година спрямо предходната. Ако към края на месец юни предходната година броят на чиновниците в бранша на хотелиерството и ресторантьорството е бил към 140 хиляди души, то тази година те са малко над 91 хиляди, демонстрират последните данни на Национален статистически институт. Това значи, че броят на заетите в бранша е с към 1/3 по-малък.

По последни данни визитите на задгранични туристи в България през юни са с 75% по-малко спрямо предходната година.

Значителен спад като брой души, въпреки и доста по-малко като дял, има и в браншовете на преработващата индустрия (31 хиляди души по-малко), търговията с коли и мотоциклети (с 13 хиляди по-малко).  

В процентно изражение сензитивно намаляване на заетите лица има в бранша на брокерите на недвижими парцели – те се намаляват с 7,4%, следвани от заетите в секторите просвета, спорт и развлечения 7,2%.

Секторът, в който има максимален растеж на заетите чиновници е IT браншът, в който те се усилват с 6 хиляди души.

Общият брой на заетите лица в стопанската система на България към края на юни възлизат на 2,23 млн. души, което е с 115 хиляди души или 5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР