Броят на задържаните по време на срещу пенсионната реформа във

...
Броят на задържаните по време на срещу пенсионната реформа във
Коментари Харесай

Задържаните на протестите срещу пенсионната реформа във Франция вече са над 400

Броят на арестуваните по време на против пенсионната промяна във Франция е повишен на 457. Това заяви през днешния ден в ефира на телевизия " СиНюз " френският вътрешен министър Жералд Дарманен, представен на уеб страницата на медията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ранените до момента служители на реда и жандармеристи са 441, добави той, като благодари на чиновниците на реда и огнеборците за работата им по време на деянията.

Демонстрациите бяха доста и тук-там прераснаха в конфликти, по-специално в Париж, доста късно тази нощ, уточни той. По думите на министъра единствено в Париж са били подпалени 903 обекта, конфигурирани в общественото пространство, в това число контейнери за боклук.

Вчера бе от митингите против пенсионната промяна във френските градове.

В столицата хулигани замеряха служителите на реда с бутилки, камъни и бомбички, а те отвръщаха нееднократно със сълзотворен газ. Според чиновниците на реда измежду стачкуващите е имало 1500 хулигани, мнозина от които особено са пристигнали този ден от парижките покрайнини.

Във връзка с митингите на контрольорите на въздушния трафик френската гражданска авиация настоя пред самолетните компании да анулират 33 на 100 от полетите си от и до летище Париж-Орли в неделя и 20 на 100 - в понеделник. Поискани са ограничавания от 20 на 100 и за летищата в Лион и Марсилия.

Проучванията на публичното мнение от дълго време демонстрират, че болшинството от гласоподавателите са срещу удължаването на възрастта за пенсиониране с две години до 64 години. " Ройтерс " отбелязва, че множеството манифестации са били мирни, само че че гневът се е засилил, откакто държавното управление реши да прокара пенсионната промяна, в долната камара на Народното събрание, където то няма безусловно болшинство и не беше несъмнено, че ще получи задоволително поддръжка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР