Броят на заболелите от вирусни инфекции деца през последните две

...
Броят на заболелите от вирусни инфекции деца през последните две
Коментари Харесай

Кога идва грипът?

Броят на заболелите от вирусни инфекции деца през последните две седмици последователно нараства. Въпреки че към момента по-голяма част от боледуващите се обслужват в доболничната помощ, отбелязва се и нарастване на  постъпващите за лекуване в педиатричното ни поделение, съобщи началникът на отделението в УМБАЛ " Пловдив “ доктор Анеса Георгиева, съобщи Пловдив 24

Медиците в лечебното заведение чакат пика на заболеваемост от сезонни вирусни инфекции, в това число грип и коронавирус, в края на януари и началото на февруари. Тогава се допуска, че ще настъпят възможни затруднения, нуждаещи се от болнично лекуване.

Все още незасегнатите деца и техните родители биха могли да се ваксинират със съответните противовирусни ваксини, сподели завеждащата. Профилактика при децата може да се направи и преди този момент /август, септември/ с противобактериални ваксини и други имуностимулиращи средства, несъмнено единствено по лекарско наставление, добави още тя.

Симптомите, с които децата търсят помощ в Педиатрията на болничното заведение, са висока температура, хрема, кашлица, болки в гърлото и главоболие при по-големите деца. Все още не са изключени признаци от стомашно-чревния тракт, като повръщане и диария, които бяха изключително присъщи при започване на сезона.

От постъпилите в стационара доминират кърмачетата, като при тях инфекцията протича по-тежко. Обичайно, наранени са всички деца в фамилията, само че при по-малките по-често се постанова болнично лекуване.

Най-много затруднения от вирусните респираторни инфекции са пневмонии и бронхиолити. Много значимо изискване те да бъдат предотвратени е навременното и съответно лекуване, което може да бъде прецизирано единствено от доктор. 

Д-р Георгиева напомни още, че при съществуване на признаци на вирусна зараза всеки би трябвало да посети персоналния си доктор, да не върви болен на работа, а децата – на градина и учебно заведение, както и да не се организира самолечение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР