Броят на заболелите от коронавирус извън Китай надхвърли 87 000;

...
Броят на заболелите от коронавирус извън Китай надхвърли 87 000;
Коментари Харесай

Европа се самоблокира с все по-крути мерки срещу Covid-19

Броят на заболелите от ковид отвън Китай надвиши 87 000; случаите в Китай са 80 860. Европа остава епицентър на пандемията и подхваща все по- драконовски ограничения за ограничението ѝ. Директор на Световната здравна организация прикани в понеделник страните да тестват всички случи на съмнения за Covid-19, а освен сериозните.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия предложи да се вкара краткотрайна възбрана за влизане в Европейския съюз за първичен интервал от 30 дни. Брюксел предложи и съгласувани гранични ограничения за всички страни членки, откакто множеството от тях едностранно затвориха границите си.

Германското правителств о реши в понеделник да затвори несъществените магазини и да вкара възбрана за събиране тук-там за изповедание, съобщи Франс прес.

Всички други търговски обекти, като се изключи супермаркетите и други магазини за хранителни артикули, аптеките, пощенските станции, спестовните каси, медийните издателства, фризьорските салони, ще би трябвало да бъдат затворени, съгласно изказване, оповестено след съвещание на немската канцлерка с ръководителите на 16-те немски провинции.

Ограничава се работата на заведенията за хранене и се вкарват фрапантни ограничавания върху туризма. Ресторантите ще бъдат затворени след 18 ч. Баровете, нощните заведения, театрите, концертните зали, музеите също ще бъдат затворени на цялата територия, както и обществените домове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР