Броят на възрастните хора в относителни числа постоянно нараства, което

...
Броят на възрастните хора в относителни числа постоянно нараства, което
Коментари Харесай

Проф. Иванов: Нацията застарява, първи сме по смъртност в света!

Броят на възрастните хора в относителни цифри непрекъснато нараства, което слага под подозрение действието на пенсионната система. Само след едно-две десетилетия тя ще изгърми, пенсии няма да има, тъй като няма да има кой да изкарва парите за тях със своя труд. Това съобщи пред Фрог нюз проф. Петър Иванов, диpеĸтоp нo Демографския инcтитyт към БАНИ – Българска академия за просвета и изкуство.

България е на второ място в света по смъртност на популацията с 14,5 промила годишно след дребната африканска република Лесото, която е с 14,9 промила, съгласно последни данни на Световната книга на обстоятелствата на Централното разследващо ръководство (ЦРУ), които се обновяват всяка година. Така е и съгласно показания тези дни Доклад на Организацията за икономическо съдействие и развиване. Това обаче не е правилно. Ползваните данни са остарели, от 2013 година

Според оповестена публична информация на Национален статистически институт годишната смъртност у нас за 2015 година е 15,3 промила. Този факт ни прави настоящи международни първенци по смъртност, изпреварваме Лесото с 0,4 промила.

Но нещата са още по-трагични, в случай че имаме поради, че и Централно разузнавателно управление на САЩ и Национален статистически институт пресмятат промилите на база на неверен брой на общото население на България в този момент: Централно разузнавателно управление на САЩ - 7 144 653 души, Национален статистически институт - 7 153 784 души. А всички знаем, че в формалните данни за броя на българските жители има към 1,3 млн. "мъртви души ". Ако умрелите през 2015 година близо 110 000 души се изчислят като промил по отношение на действителния брой на популацията без "мъртвите души ", т.е. по отношение на към 5,8 млн., получаваме фантастичното число 19,0 промила годишна смъртност, все едно сме във война или у на върлува чума.

Ако имаме поради още два обстоятелството - най-ниска раждаемост в света (60 000 раждания при 110 000 умирания годишно) и годишна емиграция 40 000 души, то изводът е единствено един: България умира!

По публични данни, най-сетне относително правилни, популацията на БГ годишно понижава с 80 000 души. Или 220 дневно, 9 на всеки час.

Ето анатомията на демографската злополука, най-страшният проблем на Отечеството:

България е преди всичко в света по най-голяма смъртност, 15,3 промила годишно. По раждаемост, без значение от плодовитостта на ромите, сме на последно място от 210 страни. Ние сме с максимален негативен приръст и сме международни първенци по понижаване и изгубване на популацията.Всеки ден у нас умират по 300 души, 5-6 (2%) от тях се самоубиват (!). Раждат се на ден 164 деца, 91 (55%) от тях нямат за майчин език българския, 18 (11%) са недоносени, 5 (2%) са изоставени, 7 (4%) са с малформации и така нататък

Непълнолетни майки за един ден на 2015 година са родили приблизително по 13 (8%) деца. Средно дневно са осъществени 74 аборта, най-вече от етнически българки.

Всеки ден емигрират окончателно по 82 души, най-вече млади и образовани хора с децата си.

Така, значи, всеки час умират 12 души, раждат се единствено 7. Абортират 3 дами. Емигрират 4 души. Това е истината, формалната. Неофициалната е по-ужасяваща. България умира.

Логично ние с най-ниска дълготрайност на живота - 71,2 години при мъжете и 78,2 години при дамите - в цяла Европа.

Ние сме и с най-старо и най-бързо застаряващо население в Европа. Броят на възрастните хора в относителни цифри непрекъснато нараства, което слага под подозрение действието на пенсионната система. Само след едно-две десетилетия тя ще изгърми, пенсии няма да има, тъй като няма да има кой да изкарва парите за тях със своя труд.

Много от аргументите за демографската злополука се крият от управляващите. Крие се, да вземем за пример, статистиката за абортите в България. От 1953 година, когато за първи път имаме статистика за легални аборти „ по избор “, броят им стартира да нараства, не слиза под 100 000, а за избрани години броят на легалните аборти доближава към 160 000. Не приказваме за незаконните аборти, които може би са към 30% от легалните. Значи, у нас е имало години, когато са умъртвявани минимум по 200 000 заченати бебета. Интересно какъв брой ли милиона щяхме да сме в този момент, в случай че абортите бяха неразрешени, като в доста други страни, 15 милиона, 20 милиона?

Валерито от Ямбол, в този момент вицепремиер, гордо разгласи някъде из утринните излъчвания, че някоя си "професор Христова от Българска академия на науките " щяла да му прави Демографска Стратегия, и то Национална, нещо като Великата Българска Ограда.

В Българска академия на науките в този момент нямат Демографски институт, имаше преди време, само че банаджиите го закриха като непотребен, щото у нас нямало демографски проблеми.

В Българска академия на науките в този момент имат Институт за проучване на океаните, имат Институт за проучване на Космоса, имат Астрономически институт, Математически институт и други, общо 42 института с 10 000 "учени " на държавна прехрана. Банаджиите изследват още и Ванга, изследваха дупката в с. Царичина, планетата Венера, билката "Бабини зъби ", изследваха и Стратегическите дълбочини на Давутоглу.

В Българска академия на науките има и един Институт за проучване на популацията и индивида, там "работят " стотици "учени ". Има и различен Институт за проучване на обществото и знанието, и там е същото състояние. Каква е разликата сред двата института не е ясно. Голямо проучване пада там. Досега тези хорица създадоха няколко "Национални тактики за демографско развиване на България ", против пари, несъмнено, нищо че са държавна институция на бюджетна прехрана. България е в клинична демографска гибел.

Президентът на КТ „ Подкрепа” Димитър Манолов смекчава мрачната вероятност за бъдещите пенсионери. „ Пенсионната система не е под опасност, тя е обезпечена със закон. Някои неща в нея се нуждаят от преподреждане. Има и сребърен фонд, който ще оказва помощ на пенсионната система”.

Манолов не крие, че системата се нуждае от реформиране: „ Наистина търпи затруднения поради демографския проблем. Трябва да бъдат прекъснати безчинствата, които се назовават в допълнение наложително пенсионно обезпечаване. Този подробност ще докара до това, че след няколко години хора, които получават пенсии и добавка ще взимат по-малко пари от тези, които получават единствено пенсии”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР