Броят на ваксинираните срещу коронавирусна инфекция в Москва, а и

...
Броят на ваксинираните срещу коронавирусна инфекция в Москва, а и
Коментари Харесай

Руски лекар: Няма пациенти в интензивното отделение след ваксинацията

 Броят на имунизираните против коронавирусна зараза в Москва, а и Русия като цяло, все още не е достатъчен за умерено прекосяване на есенния сезон. Това заяви основният доктор на градската клинична болница No 52 Марияна Лисенко в изявление за телевизионния канал " Русия-1 ", оповестява ТАСС. 

" Днес имаме относително дребен брой хора, имунизирани против коронавирус в Руската федерация като цяло. Има малко повече в Москва, само че все пак броят не е задоволителен, с цел да преминем умерено тази есен ".

Лисенко също добави, че само 10% от имунизираните стигат болничното заведение. " Но всички тези пациенти не са съществено заболели. Няма пациенти в интензивното поделение след имунизацията ", акцентира тя.

От началото на пандемията около 232,4 милиона души са инфектирани с ковид в света, над 4,7 милиона са умряли. 

В Русия, съгласно федералния действен щаб за битка с ковид, са регистрирани 7 464 708 случая на зараза, 6 635 485 души са оздравели, 205 531 са умряли.

Властите на Пермска област стягат ограниченията, влизането в културни и развлекателни съоръжения от идната седмица ще е чрез QR кодове, съобщи губернаторът Дмитрий Махонин във вторник на съвещание на районния действен щаб.

Махонин, откакто изслуша доклад за утежняването на обстановката с ковид, както и предложенията на районния " Роспотребнадзор ", разпореди въвеждането на система за QR код при посещаване.

Това условие ще се прилага при посещаване на културни и развлекателни уреди, всеобщи, спортни и физически културни събития, както и в региона на туризма. За сектора на услугите решението за въвеждане на системата за QR код ще бъде взето по-късно, в взаимозависимост от степента на имунизация и степента на заболеваемост.

Властите също преустановиха активността на детските игрални зали и центрове. Всички други ограничения се удължават до 31 октомври.

Самоизолацията се предлага за лица над 60 години. По искане на " Роспотребнадзор " в района те са задължени да имунизират 60% от чиновниците на редица организации, в това число държавни и общински.

Въведена е възбрана за всеобщи събития по физическа просвета. Изключение е направено за професионални клубове и тимове, които могат да организират мачове и тренировки съгласно " Роспотребнадзор ", само че с не повече от 50 % претовареност на трибуните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР