Броят на усложненията при раждане и в следродилния период е

...
Броят на усложненията при раждане и в следродилния период е
Коментари Харесай

Броят на усложненията при раждане е намалял с една четвърт за 10 години


Броят на затрудненията при раждане и в следродилния интервал е намалял с една четвърт за последните десетина години. Това регистрира министърът на опазването на здравето Асена Сербезова на полемика за майчиното здраве.

Най-често проблемите при раждане са при дами, които не наблюдават бременността си, споделя акушер-гинекологът доктор Антонио Душепеев.

" Не би трябвало да се пропущат проучванията, които търсят вродени аномалии или генетични и всевъзможни такива отклоняване при започване на бременността. Ако пациентката е неосигурена, раждането се покрива с заплащане от Здравната каса, тъй че това е един косвен тласък да се ражда в болнично заведение “, съобщи доктор Антонио Душепеев.

Той е безапелационен, че са рискови ражданията за малолетните майки. Фокусът на акцията „ Младите приказват, младите избират “ е точно върху тази и други уязвимите групи.

„ Пандемията оказа отрицателно влияние върху даване на грижи за полово и репродуктивно здраве в това число и грижи за майчиното здраве “, сподели Павлина Филипова.

„ Тези въпроси засягат освен майките и бащите, а и здравето на бъдещите деца “, означи министър Асена Сербезова.

Експертите регистрират дълготраен спад в майчината смъртност у нас от 2016 година насам.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР