Броят на учениците във Велинградско продължава да намалява със застрашаващи

...
Броят на учениците във Велинградско продължава да намалява със застрашаващи
Коментари Харесай

Броят на първолаците във Велинградско падна под 300

Броят на учениците във Велинградско продължава да понижава със застрашаващи темпове. Това сочи справката за бъдещите първокласници във всичките 12 учебни заведения (без трите професионални гимназии) от община Велинград. 

По публични данни към 5 септември броят на първолаците е 298. Миналата година те са били 326, а през 2020 година – 356. За първи път от години учениците в първи клас в родопската община са под 300.

Добрата вест въпреки всичко е, че и за идната образователна 2022/2023 година се резервира броят на паралелките, макар стряскащата наклонност за все по-малко първокласници. И в този момент паралелките ще бъдат 18, колкото бяха и през предходната година, само че част от тях ще бъдат маломерни и в предпазени учебни заведения.

Очертава се във велинградските учебни заведения да бъдат образувани 10 паралелки в I клас. За останалите образователни заведения в общината данните сочат, че ще има 2 паралелки в СУ „ Методий Драгинов “ и по една в учебните заведения на селата Света Петка, Пашово, Кръстава, Грашево, Бирково и Абланица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР