Броят на туристите, посетили България с туроператора Томас Кук (Thomas

...
Броят на туристите, посетили България с туроператора Томас Кук (Thomas
Коментари Харесай

С 16% повече туристи за година са дошли в България чрез "Томас Кук"

Броят на туристите, посетили България с туроператора " Томас Кук " (Thomas Cook), една от водещите международни компании за туристически пътувания и почивки, се чака да доближи 400 хиляди души до края на този сезон, което е 16.5% растеж спрямо предходната година.

Това оповестиха от Министерството на туризма откакто по-рано министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Питър Фанкхаузер, общоприет изпълнителен шеф на Thomas Cook Group, кметове и представители на туристическия отрасъл.

Данните са на осъществени пътувания и резервации до септември, основаващи се на пазарната позиция и огромните пазарни дялове през последните години в цялата група на водещата международна компании за туристически отдих и отмора, прецизират от ведомството.

През деня министър председателят Бойко Борисов също се срещна с шефа на компанията.

" Обединихме се към тезата, че българското държавното управление би могло да кореспондира с планове от страна на Thomas Cook Group във връзка с вложението във висококатегориините хотели за привличането на по-висок клас туристи. По този метод ние взаимно даваме нови тласъци за реализирането на действителна корпоративна отговорност, което ни доближава към общата ни цел – България да стане по-добра и перспективна дестинация за правене на бизнес и вложения ", съобщи Ангелкова, представена от пресцентъра си.

През сезон 2017 Thomas Cook извършва 13 седмични полета до Бургас от Англия, които ще набъбнат до 14 през сезон 2018, разгласи шефът на туроператора Следващата година Варна е нова дестинация за туристите от Обединеното кралство, като следва да има 2 полета седмично ".

Германската самолетна компания на оператора Condor реализира 5 седмични полета от Германия до Бургас и 2 до Варна през летен сезон 2017. " В взаимозависимост от ангажираните места Condor може да усили полетите до 9 на седмица до всяка от дестинациите от другите немски летища ", добавя Фанкхаузер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР