Броят на цивилните жертви във войната в Украйна е десетки

...
Броят на цивилните жертви във войната в Украйна е десетки
Коментари Харесай

Шмигал: Броят на цивилните жертви във войната в Украйна е десетки пъти по-голям от този на военните

Броят на цивилните жертви във войната в Украйна е десетки пъти по-голям от този на военните - това е същински геноцид.

Това съобщи министър председателят на Украйна Денис Шмигал в изявление за полската социална телевизия TVP, написа " Укринформ ".

" Огромен брой трагични събития се развиват в Украйна тези дни. Това в действителност е война против украинския народ, това е война против демократичния свят. Броят на цивилните жертви е десетки пъти по-голям от този на военните. Това значи, че това са военни закононарушения, това са закононарушения против човечеството, това е геноцид против украинците ", акцентира Шмигал.
 Amnesty International: Има безапелационни доказателства за военни закононарушения в Украйна
Amnesty International: Има безапелационни доказателства за военни закононарушения в Украйна

Според групата за отбрана на правата цивилни са били подложени на " безразсъдни стрелби и изтезания "

Той означи, че обстановката на фронтовата линия " не се е трансформирала ".

" Киевска, Черниговска и Сумска област в действителност са освободени. Днес главната борба се води в Донбас, руснаците оказват напън, непрекъснато нападат, непрекъснато. Те струпват своите групировки там. Най-голямото внимание през днешния ден е в Луганска област. Но в действителност руснаците нямат обилни облаги на никое място. В южната част на Украйна нашите войски съумяха да освободят няколко дребни обитаеми места през последните 24 часа. Тоест, през днешния ден в Донбас и на юг се водят тежки, извънредно тежки борби ", сподели Шмихал.

Припомняме, че в огласен през днешния ден отчет на Amnesty International след следствие на място се показва , че съветските сили би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването за поредност от военни закононарушения, осъществени покрай украинската столица Киев.

Според групата за отбрана на правата цивилни са били подложени на " безразсъдни стрелби и изтезания ".

" Това не са изолирани произшествия. Те са значително част от модел, където съветските сили са направлявали град или село ", сподели Донатела Ровера, старши консултант на Amnesty за реакция при рецесии, на конференция в Киев.

Докладът се основава на десетки изявленията и просторен обзор на доказателства, оставени от съветските войски, споделя Amnesty.

Русия отхвърля каквото и да е присъединяване, само че Украйна твърди, че стотици цивилни са били убити от руснаците в Буча - град покрай Киев.
 Зеленски: Руските войски са изстреляли 2014 ракети по Украйна
Зеленски: Руските войски са изстреляли 2014 ракети по Украйна

Бойни самолети са направили 2682 полета на украинска територия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР