Броят на цивилните жертви при въздушни удари, за които се

...
Броят на цивилните жертви при въздушни удари, за които се
Коментари Харесай

Изтребители на Русия избиха десетки цивилни в Сирия

Броят на цивилните жертви при въздушни удари , за които се счита, че са били осъществени от съветски военни самолети в жилищен регион в северозападната част на Сирия, се увеличи до 44 души .

Това оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представени от " Франс прес ". Седалището на центъра е във Англия и той разчита за информациите си на мрежа от източници на територията на Сирия.

" Военни самолети, които евентуално са съветски, удариха село Зардана в Идлиб през нощта и предизвиката най-големия брой жертви при единична офанзива в района, в това число 11 дами и 6 деца ", посочи Рами Абдулрахман, който е шеф на центъра.

Броят на жертвите се чака да се усили, защото към 60 от ранените са в сериозно положение . Спасителите към момента претърсват руините за оживели.

Първоначално се съобщаваше, че жертвите са по-малко, само че се оказаха повече, откакто са били извадени от руините още починали, а други са умряли по-късно от раните си след въздушните удари късно в четвъртък в региона на село Зардана в северозападната провинция Идлиб, която е следена от сирийските бунтовници, които се борят против силите на президента Башар Асад.

Идлиб остава най-големият обитаем регион в Сирия, следен от бунтовниците. През последните години десетки хиляди бойци и цивилни избягаха там от елементи от страната, които армията отвоюва назад благодарение на Русия и Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР