Броят на тигровите комари, които пренасят вируса Зика, се е

...
Броят на тигровите комари, които пренасят вируса Зика, се е
Коментари Харесай

Вирусът Зика може да се разрази в Истанбул

Броят на тигровите комари, които придвижват вируса Зика, се е нараснал по всички брегове на Турция и изключително в Истанбул, предизвестява Кенан Мидилли, учител в медицинския факултет на Истанбулския университет.

" Комарите от типа Aedes, които са постоянно срещани в Африка и Азия и придвижват вируса Зика, в този момент са се популяризирали по съвсем всички наши брегове заради изменението на климата ", споделя Мидилли, като акцентира, че единствено методът на напръскване няма да даде ясни резултати.

Според Мидилли е належащо да се употребяват сложно огромен брой разнообразни способи, защото методът на напръскване не е сполучлив в дълготраен проект.

Комарите са причина за преместването на доста заболявания, добавя професорът.

" Другият тип, за който става въпрос за Истанбул, е Culex, който е съществувал тук и преди и може да аргументи заразяване със западнонилска тресчица ", сподели той и добави, че от 2020 година в страната не е имало открит случай на такава зараза.

Вирусът Зика е разпознат за първи път в Уганда през 1947 година До 2015 година, когато се прояви в Бразилия и аргументи зараза от случаи на бебета със съществени вродени малформации, пренасяният от комари от типа Aedes aegypti вирус не беше считан за сериозна опасност.

Преди 4 години милиардерът Бил Гейтс разгласи, че е отделил 1 милиард $ за битка с маларията, а съществена част от парите са отишли за създаването на генно модифицирани комари, които да трансформират в стерилни всички инсекти от своя тип, с които се срещнат и опитат да основат потомство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР