Броят на студентите по медицина в бургаския университет Проф. д-р

...
Броят на студентите по медицина в бургаския университет Проф. д-р
Коментари Харесай

Увеличават броя студенти държавна поръчка в някои специалности

Броят на студентите по медицина в бургаския университет " Проф. доктор Асен Златаров " ще се усили от 23 на 40 души , реши държавното управление.

Новото решение на Министерския съвет касае учащите се със средства от страната и бе взето след стимулирано предложение от министъра на опазването на здравето, оповестиха от държавната пресслужба.

То е обвързвано с небалансираното териториално систематизиране на лекарите в страната и концентрирането на огромен брой студенти по медицина в дребен брой градове. Това основава нужда от основаване на условия за дълготрайно осъществяване на образование на задоволителен брой студенти по медицина в Бургас, с което ще се подсигурява обезпечаване в огромна степен на потребностите от лекари в Югоизточния район на България.

Правителството утвърди също и 8 места за студенти от българска националност, живеещи отвън България, в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " в София.
 Кабинетът дава 12 млн. лева за образование по предпазени специалности
Кабинетът дава 12 млн. лева за образование по предпазени специалности

Със средствата се планува да се добави издръжката на образованието на 11 433 възпитаници от 245 учебни заведения

В резултат на препоръчаните промени, броят на новоприетите студенти за образователната 2023-2024 година, за които страната ще обезпечи средства за прехрана на образованието, ще се усили със 17 и ще доближи 42 628 студенти.

Припомняме, че в края на септември стана ясно, че Министерският съвет отпуска на общините в допълнение 12 055 719 лв. от централния бюджет за прехрана на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и специалности, за които се чака дефицит от експерти на пазара на труда през образователната 2022/2023 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР