Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се

...
Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се
Коментари Харесай

Косачов: Броят на страните с независима от САЩ позиция ще се увеличава

Броят на страните с самостоятелна от Съединени американски щати позиция ще се усили в близко бъдеще във връзка със събитията по света, макар противоположните упования на Вашингтон. Това мнение изрази в четвъртък

" Американците толерират единствено един суверенитет в света - своя личен. Те го постановат. И динамичността на актуалните интернационалните връзки се дефинира само от съотношението на броя на страните, капитулирали пред тази позиция, и останалите ", написа сенаторът в своя канал в Telegram.

" Това, което се случва в този момент, съгласно изчисленията на американците, би трябвало доста да усили броя на капитулиралите. Сигурен съм, че ще се случи тъкмо противоположното. Светът наподобява прекомерно непоносим в действителност с единствената суверенна мощ, която трансформира извънсъдебни разправи против непокорните страни в главен инструмент на нейната външна политика ", добави той.
 Русия: Отстраняването ни от СПЧ може да има разрушителни последствия за Организация на обединените нации
Русия: Отстраняването ни от СПЧ може да има разрушителни последствия за Организация на обединените нации

Гласуването се чака по-късно през днешния ден

Косачов напомни, че в навечерието на срещата на външните министри на страните от НАТО в Брюксел мненията за по-нататъшните стъпки към Руската федерация се разминават заради обстановката към Украйна. По-специално, балтийските страни и Полша упорстват за цялостно спиране на връзките с Русия, до момента в който Франция, Германия и Турция смятат за належащо да поддържат контакти с съветското държавно управление, без значение от актуалната обстановка. " И в този момент дано наложим тези различия върху характера на връзките на съответните страни с единствения водач на НАТО - Съединени американски щати. Полша и балтийските страни са безспорни спътници, лоялността към Съединени американски щати е обществено деклариран приоритет номер едно на външната им политика. Франция, Германия и Турция си разрешават независимост, за което се натъкват на американски порицания (Германия за " Северен поток-2 ", Франция за атомните подводници, Турция за С-400) ", означи заместник-председателят на Съвета на федерацията.

Според него в този момент " се получава елементарна формула ", когато отстъпването на личния суверенитет " в интерес на Съединени американски щати е равно на отлични връзки с Вашингтон и състрадание от всевъзможни грехове ", а " опазване и още повече проявяване на суверенитета е равно на усложняване на връзките със Съединените щати до наказателни наказания. "

" Русия и Китай са безусловно суверенни. Следователно всички разтърсвания в интернационалните връзки, поредно предизвикани от не по-малко суверенните Съединени американски щати, само че в съюз с многочислени несуверенни спътници, произтичат от горната формула ", съобщи политикът.

Припомняме, че , че Съединени американски щати са предизвестили Индия да не си партнира прекомерно тясно с Русия след нашествието в Украйна , осведоми Би Би Си (BBC).

Индия отхвърли да наложи наказания против Русия, както направиха други страни .

Страната, която Съединени американски щати виждат като противопоставяне на мощта на Китай в Азия, е най-големият вносител на съветски оръжия, съгласно Bloomberg.

Това идва, откакто заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Далип Сингх направи публично посещаване в Индия предходната седмица.
 Съединени американски щати заплашиха Китай за поддръжката му към Русия
Съединени американски щати заплашиха Китай за поддръжката му към Русия

Напрежение сред Белия дом и Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР