Броят на смъртните случаи в Съединените щати заради ковид надхвърли

...
Броят на смъртните случаи в Съединените щати заради ковид надхвърли
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 в САЩ надвишиха 900 000

Броят на смъртните случаи в Съединените щати поради коронавирус надвиши 900 хиляди, съобщи АП, като се базира на университета " Джонс Хопкинс ".

Това стана по-малко от два месеца откакто бе преминат прагът от 800 хиляди умряли. АП показва като една от аргументите за най-бързото 100-хилядно нарастване от предходната зима разпространяването на мощно заразния нов коронавирусен вид Омикрон.

Учени предвиждат, че злокобната психическа граница от 1 милион смъртни случая може да бъде премината до 1 март.

За две години от началото на пандемията новият ковид е предизвикал в Съединени американски щати гибелта на повече хора, в сравнение с е популацията на градове като Индианаполис или Сан Франциско.

Ваксинационната акция против коронавирус в страната стартира още преди 13 месеца, само че е спъвана от дезинформация, политически и правосъдни битки, макар че имунизациите са потвърдили високата си успеваемост за попречване на тежко разболяване и гибел, отбелязва АП.

Напълно имунизирани са под две трети от популацията на Съединени американски щати - към 212 милиона души (64 процента).

Епидемичната обстановка в страната стартира да се усъвършенства през последните седмици, като новите инфектирани и пациентите в лечебните заведения понижават.

Смъртните случаи обаче остават приблизително над 2400 на денонощие - най-високото ниво от предходната зима.

Въпреки своето благосъстояние и лечебни заведения от международна класа, Съединените щати са страната в света с най-вече смъртни случаи от коронавирус. При това се счита, че доста американци са умряли от хронични болести като диабет или сърдечносъдови проблеми, тъй като не са могли или не са желали да потърсят здравна помощ, отбелязва АП.

Съединени американски щати са преди всичко в света и по брой доказани инфектирани - над 76 милиона, при население от към 330 милиона души.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР