Броят на смъртните случаи, свързани с ковид, регистрирани всяка седмица

...
Броят на смъртните случаи, свързани с ковид, регистрирани всяка седмица
Коментари Харесай

COVID смъртността в Англия и Уелс намалява за първи път от два месеца

Броят на смъртните случаи, свързани с коронавирус, регистрирани всяка седмица в Англия и Уелс, понижа за първи път от средата на юни. Това е най-новото удостоверение, че актуалната вълна на вируса спада, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32022
Националната статистическа работа на Англия заяви, че COVID-19 е упоменат в смъртните актове на към 723 индивида, регистрирани в седмицата до 5 август. Това е спад от 11% по отношение на миналата седмица, маркиран след шест поредни седмици на увеличение на умрелите с това заболяване. По-големият брой смъртни случаи се дължеше на разпространяването на подвариантите на Омикрон BA.4 и BA.5. Инфекциите доближиха пика си при започване на юли, само че едвам в този момент това се отразява в броя на смъртните случаи, тъй като наклонността при леталния излаз постоянно изостава от наклонност при инфектираните поради времето сред заразяването и сериозното заболяване, както и времето, належащо за регистриране на смъртните случаи.

Най-новите данни значат, че умрелите в Англия и Уелс по време на вълната от BA.4/BA.5 наподобява са достигнали върхови стойности при по-ниски нива, в сравнение с при двете предходни талази от Омикрон през 2022 година, при които пикът на смъртните случаи на седмична база е бил сред 1000 и 1500. При пиковете на всички талази на Омикрон бяха регистрирани много по-ниски стойности, в сравнение с по време на вълната през януари 2021 година, когато смъртни случаи за седмица доближиха близо 8500. Високите равнища на антитела против коронавирус измежду популацията - било от имунизация, било от прекарана зараза, значат, че броят на съществено болните или умрелите с вируса тази година е останал невисок.  

Общият брой смъртни случаи, регистрирани в Англия и Уелс през седмицата преди 5 август, е бил с 14% над междинния за този интервал от годината. Това обаче не може да се свърже директно с температурните върхове, следени в тези елементи на страната в края на предишния месец, означават статистиците.

Това е деветата поредна седмица, в която смъртните случаи са над междинното ниво, като записаните при започване на юни са от 10% до 18% повече от нормалното. Регистрирането на смъртен случай лишава от няколко дни до седмици, което значи, че числата не отразяват протичащото се в действително време. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР