Броят на смъртните случаи, свързани с COVID -19 в Румъния,

...
Броят на смъртните случаи, свързани с COVID -19 в Румъния,
Коментари Харесай

Расте броят на смъртните случаи, свързани с COVID -19 в Румъния

Броят на смъртните случаи, свързани с Коронавирус -19 в Румъния, е повишен през последните 24 часа, оповестява Групата за стратегическа връзка, представена от телевизия Диджи 24.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30393
Регистрирани са 120 смъртни случаи, по отношение на 97 предходния ден.

Групата за стратегическа връзка заяви още през днешния ден, че за интервал от 24 часа до 10:00 ч. през днешния ден са регистрирани 35 802 нови случая на заразяване. " От смъртните случаи за денонощието 13 са от предходен интервал, само че са вписани в статистиката в този момент ", прецизира Групата за стратегическа връзка.

Министърът на опазването на здравето Александру Рафила означи, че през вчерашния ден е бил регистриран връх на новите случаи на заразяване и на направените проби, оповестява Аджерпрес. Румъния записва през вчерашния ден 40 018 новозаразени, което е безспорен връх от началото на пандемията. В предходното денонощие са били направени и 122 000 теста за ковид.

Министърът на опазването на здравето означи обаче, че броят на приетите в болница " не е повишен доста ".

Рафила заяви при започване на днешното държавно съвещание, че в Румъния през вчерашния ден са пристигнали 50 000 кутии " Молнупиравир ", които през днешния ден и на следващия ден ще бъдат разпределени към лечебните заведения. Министърът изрази вяра, че благодарение на лекарството в идващия интервал ще намалеят случаите на затруднения и на гибел от Коронавирус -19. Според него от идната седмица може да се чака низходяща наклонност в случаите на ковид в страната.

Аджерпрес осведоми още, че 14-дневната заболеваемост от Коронавирус -19 в Букурещ е достигнала 23,16 случая на хиляда поданици, което е най-високата стойност от началото на пандемията за столицата. От началото на годината заболеваемостта интензивно нараства. На 1 януари тя бе 0,72 случая на хиляда поданици, на 12 януари - 3,32 на хиляда, на 18 януари - 6,15 на хиляда, и продължи да нараства, с цел да скочи тази седмица на над 20 случая на хиляда поданици, показва организацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30393  Петков към ГЕРБ: Не съм поемал ангажимент за отменянето на зеления документ Петков към ГЕРБ: Не съм поемал ангажимент за отменянето на зеления документ  Румен Радев е в самоизолация, Десислава Радева е с ковид Румен Радев е в самоизолация, Десислава Радева е с ковид  Две отделения в ловешката болница са затворени поради болни медици Две отделения в ловешката болница са затворени поради болни медици
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР