Броят на смъртните случаи, свързани с буря от интензивен метеорологичен

...
Броят на смъртните случаи, свързани с буря от интензивен метеорологичен
Коментари Харесай

15 са жертвите от наводненията в Гърция

Броят на смъртните случаи, свързани с стихия от натоварен метеорологичен фронт, минал през централна Гърция предходната седмица, нарасна до 15 в неделя, откакто управляващите откриха тялото на 42-годишен мъж в залива Пагаситикос, край пристанищния град Волос, съобщава ot.gr.

В същото време броят на изчезналите според управляващите е двама.

Междувременно усилията за търсене и избавяне не престават в цялата Тесалийска низина, най-голямата такава географска характерност в Гърция и " кошницата с самун " на страната.

42-годишната жертва беше пометена от бързо течаща наводнена вода пред очите на сина му младеж и беше първият човек, разгласен за липсващ по време на бурята " Даниел ".

Припомняме, че стотици гърци стачкуваха пред Народното събрание в Атина. 

Исканията им бяха свързани с откриването на хората, които са изчезнали безследно след пороите и прелелите корита на реките в област Месения.

Към стачкуващите от наводнените Волос, Кардица и Лариса се причислиха и депутати от опозицията.

Протестиращи издигнаха афиш с надпис, на който написа: " Наводнихте низината, само че нашият яд ще ви потопи ". Те упорстват управляващите да оказват помощ за намирането на безследно изчезналите.

До медиите бе публикувана декларация, в която протестиращите упрекват и премиера, и държавното управление, и локалната власт - в това число регионални шефове и кметове, че не са присъединили програмата за превантивни дейности против естествени бедствия и това било повода да има жертви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР