Броят на смъртните случаи при пътнотранспортни произшествия във Франция напоследък

...
Броят на смъртните случаи при пътнотранспортни произшествия във Франция напоследък
Коментари Харесай

Франция забрани използването на смартфони дори в спрените автомобили





Броят на смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи във Франция в последно време се е нараснал и управляващите се пробват да се оправят с водачите нарушителите, които пишат известия или приказват по телефона. Вече е нелегално да се държи телефон даже когато транспортното средство е спряно настрана от пътя, без значение дали блокира или не трафика. Според постановлението на съда, даже отбиването, с цел да се организира телефонен диалог въпреки всичко може да докара до санкция от 135 евро.

Вместо да основава нов закон, съдът единствено обясни какво значи да се „ движиш в трафика “. Сега не е задоволително да се отбие и да се изключи мотора, с цел да се употребява телефон; автомобилът би трябвало да бъде паркиран на несъмнено за задачата място. Ако бъде претърпян случай или има проблем с колата, на водачите въпреки всичко им е разрешено да потърсят помощ посредством известие или позвъняване.

Франция си е заслужила репутацията на страна, в която водачите карат безразсъдно. Властите вкараха нови закони, с цел да се опитат да намаят пътните произшествия, като неотдавна беше понижено ограничаването на скоростта в двулентовите пътища от 90 на 80 км/ч.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР