Броят на смъртните случаи от КОВИД-19 по света надхвърли днес

...
Броят на смъртните случаи от КОВИД-19 по света надхвърли днес
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: ЕС въвежда единен номер за ваксинираните и преболедувалите

Броят на смъртните случаи от КОВИД-19 по света надвиши през днешния ден 2,5 милиона . Това демонстрират две обособени статистики - на организация Франс прес и на американския университет " Джонс Хопкинс ", представен от ТАСС.

Агенция Франс Прес е преброила 2 500 172 умряли въз основа на публични данни към 17.30 ч. по Гринуич (19.30 ч. българско време). Потвърдените инфектирани са повече от 112 милиона, от които над 69 милиона към този момент са оздравели

Най-тежко засегнатият район е Европа, с близо 843 хиляди смъртни случая, следвана от Латинска Америка и Карибите (почти 668 хиляди) и Северна Америка (САЩ и Канада, с над 528 хиляди).

Близо половината умряли са единствено в пет страни - Съединените щати, Бразилия, Мексико, Индия и Англия, отбелязва Агенция Франс Прес.

Университетът " Джонс Хопкинс " е преброил до момента 2 500 770 смъртни случая от КОВИД-19. По страни най-тежко наранени са Съединени американски щати, които в понеделник минаха прага от половин милион умряли (вече повече от 506 хиляди), следвани от Бразилия (близо 250 хиляди) и Мексико (малко под 183 хиляди), отбелязва ТАСС.

Потвърдените заразявания с ковид в света се усилиха за денонощие с над 421 000 и към този момент надвишиха 112,2 милиона, демонстрират оповестени през днешния ден данни на Световната здравна организация (СЗО).

Смъртните случаи от ковид в световен проект са се нараснали с над 10 500 и към този момент надвишават 2,49 милиона, съобщи СЗО, съобщи Българска телеграфна агенция.

До три месеца се чака Европейски Съюз да бъде механически подготвен за въвеждане на обединен номер за хората, които са имунизирани против коронавирус, преболедували са или са дали негативна проба при проучване . Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след днешното онлайн съвещание на Европейския съвет.

По нейните думи страните от Европейски Съюз са се споразумели за главните данни, които да бъдат вписвани към този номер и които да бъдат налични при инспекция в електронна система. Тя означи, че задачата е националните бази данни с тези номера да бъдат съвместими. Въпросът защо да служи тази информация, е напълно обособен, разясни Фон дер Лайен.

Тя заяви, че до момента към осем на 100 от пълнолетните жители на Европейски Съюз са имунизирани. До края на седмицата количествата ваксини, доставени в Европейски Съюз, ще доближат 50 милиона дози. Ваксини се създават на 41 места в Европа. В Европейски Съюз английският вариант на вируса на коронавирус към този момент е на всички места, южноафриканският - в 14 страни, а бразилският - в седем, добави Фон дер Лайен.

По нейните думи разпространяването на болестта е стабилно или понижава в 20 от страните в Европейски Съюз, а в седем се регистрира растеж.

Тя добави, че по данни от Израел, имунизираните с препарата на " Пфайзер " повече не могат да бъдат преносители на болест, цитира Българска телеграфна агенция.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че администрацията стартира разяснителна акция за имунизациите против ковид а, оповестява Ройтерс.

Властите считат, че може да настъпи интервал, в който доставките на препарати да надвишават търсенето поради съмненията на хората по отношение на имунизациите. Байдън разясни, че в акцията ще вземат участие представители на всички пластове на обществото, които да окуражават жителите да се имунизират. 

Президентът трансформира имунизациите в главен собствен приоритет за слагането на пандемията в страната под надзор. Жертвите в Съединените щати от нея са над половин милион. 

В момента търсенето на препарати е високо, само че публични представители се притесняват, че терзанията по отношение на имунизациите, изключително измежду представителите на малцинствата, ще забави проекта за имунизиране на огромна част от популацията през идващите месеци, показва Ройтерс. 

Днес американският президент Джо Байдън ще посети южния щат Тексас, с цел да се запознае на място със обстановката след студена вълна и енергийната рецесия там.

Същевременно Управлението за надзор над питателните артикули и медикаментите в Съединените щати ще прегледа молбата за утвърждение на имунизацията против ковид а на американската фармацевтична компания " Джонсън и Джонсън ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР