Броят на смъртните случаи от коронавирус може да се удвои

...
Броят на смъртните случаи от коронавирус може да се удвои
Коментари Харесай

СЗО: Броят на починалите от коронавирус може да стигне до 2 млн. души |

Броят на смъртните случаи от ковид може да се удвои до 2 милиона по целия свят, преди да бъде основана и необятно публикувана ефикасна ваксина против COVID-19. Тази прогноза направи изпълнителният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Майк Райън, представен от Ройтерс и БНР.

" Ако не предприеме съгласувани деяние, броя за която говорите - 2 милиона смъртни случая, породени от COVID-19, е освен мислима, само че и за жалост доста евентуална “, съобщи Райън.

Броят на починалите от вируса в международен мащаб към този момент е близо 990 000, до момента в който броят на доказаните инфекции надвишава 32.5 милиона.

Майк Райън добави, че младежите не би трябвало да бъдат упреквани за неотдавнашното повишаване на броя на инфекциите, макар засилващите се опасения, че младежите способстват за разпространяването на ковид поради облекчените ограничавания и блокадите по целия свят.

СЗО продължава диалозите с Китай за възможното му присъединяване в схемата за финансиране COVAX, предопределена да подсигурява бърз и обективен достъп в международен мащаб до имунизацията против COVID-19, седмица след приключването на крайния период за присъединяване.

" Обсъждаме с Китай ролята, която те могат да играят, до момента в който вървим напред ", сподели Брус Ейлърд, старши консултант на СЗО и началник на програмата ACT-Accelerator за поддръжка на ваксини, лекувания и диагностика против ковид.

Разговорите с Китай включват и разискване на опцията втората по величина стопанска система в света да доставя възможна ваксина по тази скица, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР