Броят на смъртните случаи от Covid-19 в Китай е намалял

...
Броят на смъртните случаи от Covid-19 в Китай е намалял
Коментари Харесай

Спад на смъртните случаи от COVID в Китай с 80%

Броят на смъртните случаи от Covid-19 в Китай е намалял с близо 80 % от началото на месеца. Това съобщи Агенция Франс Прес, като цитира изказване на управляващите. Данните са знак, че невижданият скок на болестта в страната може да е почнал да понижава.

Вълна от случаи на вируси заля най-многолюдната нация в света, откогато Пекин ненадейно приключи политиката си за нулев Covid предишния месец.

Смята се, че данните на Пекин съставляват единствено дребна част от същинския брой, като се има поради тясната формулировка на Китай за гибел от Covid и формалните оценки, че огромна част от популацията е инфектирано.

Миналата седмица CDC сподели, че близо 13 000 души са умряли от болести, свързани с Covid, сред 13 и 19 януари, добавяйки към предходно известие, че към 60 000 души изгубили борбата с вируса в лечебни заведения за малко повече от месец.

Но последните известия на локалните управляващи и известия в медиите демонстрират, че вълната може да е почнала да се отдръпва след пика си в края на декември и началото на януари, когато лечебните заведения и крематориумите бяха цялостни.
 Китай регистрира сериозен спад на тежките случаи на COVID-19
Китай регистрира сериозен спад на тежките случаи на COVID-19

Пациентите в тежко положение са намалели с над 70% от началото на годината

896 са смъртни случая, дължащи се на вируса в лечебните заведения, към понеделник, което е спад от 79 % по отношение на 4 януари, се споделя в изказване в сряда на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

Тежките случаи в лечебните заведения също са намалели до 36 000 до понеделник, което съставлява спад от 72 % от високите 128 000 на 5 януари, сподели CDC.

Съобщението пристигна, лунната Нова година. Властите преди този момент предизвестиха, че интервалът на всеобщи пътувания и обществени събирания може да провокира нов скок на инфекциите.
 Китай не чака нова огромна вълна на COVID-19
Китай не чака нова огромна вълна на COVID-19

80% от популацията в страната към този момент се е сблъскало с вируса

Към вторник към 664 милиона пътувания са били осъществени в цялата страна по време на интервала на пътешестване по случай Лунната Нова година, заяви държавната телевизия CCTV.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР