Броят на смъртните случаи от Covid-19 е преминал 500 000

...
Броят на смъртните случаи от Covid-19 е преминал 500 000
Коментари Харесай

Бразилия мина 500 000 смъртни случая от коронавирус, ситуацията е критична

Броят на смъртните случаи от Covid-19 е минал 500 000 в Бразилия , на второ място по смъртни случаи в света, специалистите споделят, че огнището може да се утежни на фона на мудна имунизация и началото на зимата , оповестява БиБиСи.

Вирусът продължава да се популяризира , а президентът Жаир Болсонаро отхвърля да поддържа ограничения като обществено разграничаване. Здравният институт Fiocruz споделя, че обстановката е " сериозна ". Само 15% от пълнолетните са изцяло имунизирани. Конгресът проверява по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията.

Президентът Болсонаро е подложен на критика за неприлагане на съгласуван народен отговор и за скептицизма си към имунизациите, заключванията и условията за носене на маски. Президентът съобщи, че въздействието на блокировките върху стопанската система ще бъде по-лошо от вируса и упорства, че е направил всичко допустимо, с цел да закупи ваксини от няколко страни.

Опозицията упреква президента, че забавя поръчките за ваксини по политически аргументи , защото той поредно омаловажава тежестта на пандемията.

Огнището в Бразилия е подхранвано от по-трансмисивни разновидности на вируса , в това число този, разпознат за първи път в региона на Амазонка и в този момент прочут като вид Гама .

Средно 70 000 случая са потвърждавани всекидневно през последната седмица . " Бразилия е изправена пред сериозен сюжет за предаване в общността... с опция за утежняване през идващите седмици заради началото на зимата ", разяснява здравният институт.

Степента на претовареност на леглата за интензивно лекуване остава в множеството щати над или към 80% , а специалистите предизвестяват, че началото на зимата в южното полукълбо идната седмица може да докара до повече инфекции .

Министърът на опазването на здравето Марсело Куейрога изрази взаимност с " бащите, майките, приятелите и роднините " на умрелите, като сподели, че " 500 000 човешки живота са изгубени заради пандемията, която визира нашата Бразилия и целия свят ".

Само Съединени американски щати оповестяват за повече смъртни случаи, свързани с Covid-19 .

Седемдневната междинна дневна смъртност в Бразилия е над 1500 от март . Гонсало Вечина, някогашният началник на здравния регулатор Anvisa, съобщи, че бавният прогрес на програмата за ваксини ще продължи да коства човешки живот.

" Има 500 000 смъртни случая и за жалост това ще продължи да се усилва, тъй като ще отнеме известно време, с цел да се усили обсегът на имунизацията. Може би тази година също ще бъде сложна, тъй като подвластен от доставката на ваксини, закупени доста късно ", сподели той.

В събота хиляди хора стачкуваха в цялата страна против държавното управление на Болсонаро и упорстваха за ускорение на програмата за имунизация. Много градове се борят с непълен брой дози. " Отне прекалено много време, с цел да купи имунизацията ", изяснява Дениз Азеведо, стачкуващ в Рио де Жанейро.

" Единственият имунитет, който можете да получите, е с имунизацията. Няма ранно лекуване ... хора остават са сираци, сираци, без майки и без деца. "

Други протестиращи са гневни на Болсонаро поради общото му отношение към пандемията. " Позицията му във връзка с Ковид и отричането му са неуместни . Той е изоставил действителността и здравия разсъдък ", разяснява Робърт Алмейда, 50-годишен фотограф в Рио де Жанейро.
 Бразилия още веднъж
Бразилия още веднъж " счупи " личните си Коронавирус върхове

Вече с съвсем 500 000 жертви и над 17 600 инфектирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР