Броят на случаите, в които се разследват служители на службите

...
Броят на случаите, в които се разследват служители на службите
Коментари Харесай

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на Службата за сигурност

Броят на случаите, в които се проверяват чиновници на службите за сигурност и прокурори за връзките им с врага, слага въпроси пред ръководителите на съответните органи.

Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски, който по-рано подписа укази за премахване на основния прокурор Ирина Венедиктова и ръководителя на Службата за сигурност Иван Баканов, заяви " Укринформ ".

" Реших да отстраня основния прокурор и ръководителя на Службата за сигурност на Украйна. Към днешна дата са регистрирани 651 наказателни производства за държавна измяна и съучастничество на чиновници на прокуратурата, органите на досъдебното следствие и други правоохранителни органи. По 198 наказателни производства са повдигнати обвинявания на съответните лица ", сподели президентът във видеообръщение, цитира news.bg.

По-конкретно, повече от 60 чиновници на прокуратурата и СБУ останаха на окупираната територия и работят против страната ни, означи Зеленски.

" Подобен набор от закононарушения против основите на националната сигурност на страната и разкритите връзки сред чиновниците на службите за сигурност на Украйна и съветските специфични служби повдигат доста съществени въпроси пред съответните ръководители. На всеки един от тези въпроси ще има подобаващ отговор ", приключи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР