Броят на случаите на коронавирус в Източна Европа надхвърли 5

...
Коментари Харесай

Ройтерс: Случаите на коронавирус в Източна Европа надхвърлиха 5 млн. |

Броят на случаите на ковид в Източна Европа надвиши 5 милиона, демонстрира статистиката на Ройтерс.

Регионът, който обгръща Беларус, България, Чехия, Унгария, Полша, Молдова, Румъния, Русия, Словакия и Украйна, е с най-големия брой регистрирани случаи на инфектирани в Европа.

През последната седмица Източна Европа е отчитала приблизително по над 82 000 нови случая и по над 1500 умряли на денонощие.

Русия, Полша и Украйна са измежду 20-те страни в света с най-вече случаи.

В резултат на внезапно увеличение на инфектираните напоследък в Русия техният сбор мина прага от 2 милиона от началото на пандемията и по този индикатор тя е на пето място в света след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Франция. Руските управляващи не желаят да постановат цялостни затваряния из страната, както правеха по-рано през годината, и избират целенасочени районни ограничения.

Досега Европа е отчела над 15 млн. случая на инфектирани с вируса, което я прави районът с най-вече случаи. Тя е записала и над 346 000 смъртни случая, вторият по величина брой в разбивката по райони след този на Латинска Америка, демонстрират данните на Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР