Броят на случаите на коронавирус се покачи през последния ден,

...
Броят на случаите на коронавирус се покачи през последния ден,
Коментари Харесай

СЗО: Последните 24 часа са с най-голямо брой заразени с коронавирус за ден

Броят на случаите на ковид се повиши през последния ден , като повече от 3100 нови инфектирани са доказани в Китай , оповестява Световната здравна организация - СЗО, представена от СиЕнБиСи.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес съобщи на конференция, че докладваните случаи са " най-вече случаи за един ден от началото на епидемията " 31 декември.

Само 191 от общите случаи са отвън континентален Китай , а 80% от тези случаи са съсредоточени в провинция Хубей, където вирусът е открит за първи път в Ухан, сподели той.

От случаите отвън Китай, 31 се популяризират посредством контакт сред хора , най-много от близки другари или родственици, които неотдавна са били в Китай .

Гебрейес издаде предизвестие за страните, които следят епидемията, и пледира за финансиране: " Инвестирайте през днешния ден или плащайте повече по-късно . "
 Заразата с ковид: 490 умряли, 24324 болни
Заразата с ковид: 490 умряли, 24324 болни

3887 нови случая на заболяването единствено за ден...

" Най-голямата ни угриженост е за капацитета за разпространяване в други страни с по-слаби здравни системи и които нямат потенциал да открият и диагностицират вируса. Ние сме толкоз мощни, колкото е най-слабата . "

" Не можем да победим това огнище без взаимност . Политическа взаимност, техническа взаимност и финансова взаимност ", продължи той.

Гебрейес прикани 196-те страни-членки на СЗО да " влагат в подготвеност ", а не " в суматоха . " Той сподели, че финансирането на готовността за огнища в близките страни " е останало съществено незадоволително " в предишното.

СЗО е усвоила 9 млн. $ финансиране от своя фонд за деяние при изключителни обстановки , съобщи Гебрейес.

Той изясни, че организацията е изпратила медицински консумативи като маски, ръкавици, дрехи и проби за диагностика по целия свят . СЗО започва " проект за подготовка и реакция ".

СЗО желае 675 милиона $ за финансиране на проекта за идващите три месеца , 60 милиона $ ще финансират интервенциите на СЗО, а останалите са за поддръжка.

Специалистите по инфекциозни заболявания и учените настояват, че вирусът може да е по-заразен, в сравнение с демонстрират настоящите данни .

Данните за вируса се трансформират с всеки минал ден и някои експерти по заразни заболявания настояват, че ще отнеме седмици, преди да могат да кажат какъв брой тъкмо е инфектиран коронавирусът .

Респираторното заболяване към момента не се смята за пандемия . Пандемията е " зараза, зараждаща в целия свят или в доста необятен регион, преминаваща интернационалните граници и нормално засягащ огромен брой хора ", съгласно СЗО.
 Задължителна карантина за всички идващи в Хонконг от Китай
Задължителна карантина за всички идващи в Хонконг от Китай

Лам добави, че мярката ще влезе в действие от събота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР