Броят на случаите на COVID-19 в света е нараснал с

...
Броят на случаите на COVID-19 в света е нараснал с
Коментари Харесай

Ръст на новите случаи на COVID-19 по света с 11% за седмица. СЗО смята риска от Омикрон за много висок

Броят на случаите на COVID-19 в света е повишен с 11% през последната седмица, заяви Световната здравна организация (СЗО). Организацията дефинира равнището на риска, подбуден от разновидността Омикрон, за “много висок ”.

Данните са от седмичния отчет на СЗО за пандемията от COVID-19, представен от Асошиейтед прес. По-рано няколко европейски страни, в това число Франция, Италия, Гърция и Португалия, както и Съединени американски щати оповестиха за регистрирани рекорден брой случаи.

Франция заяви за 179 807 нови случая за последното денонощие. Френският здравен министър Оливие Веран предизвести, че “всичко подсказва ”, че страната може да доближи до 250 000 нови случая на ден при започване на януари, заяви Би Би Си.

Регистрираните случаи в Италия надвишиха 78 000 във вторник, а в Португалия - 17 000. В Гърция бяха регистрирани над 21 500 нови случая. В Съединени американски щати са регистрирани над 440 000 нови случая на 27 декември - най-високият брой от началото на пандемията.

В своя седмичен отчет, оповестен във вторник, СЗО заяви че има близо 4,99 милиона регистрирани нови случаи по света в седмицата от 20 до 26 декември - с 11% повече спрямо миналата седмица. Смъртните случаи за същия интервал са 44 680 - с 4% по-малко спрямо миналата седмица.

Повече от половината от общия брой новозаразени - 2,84 милиона - са в Европа. Най-голямото нарастване на броя на новите случаи на седмична база е било записано в Северна и Южна Америка.

Статистиката идва на фона на новите органичения, които и през последните дни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР