Броят на симптоматичните случаи на заразяване с коронавирус в Китай

...
Броят на симптоматичните случаи на заразяване с коронавирус в Китай
Коментари Харесай

Локдаун: Случаите на COVID-19 в Китай се увеличават

Броят на симптоматичните случаи на заразяване с ковид в Китай нараства за четвърти следващ ден, съобщи Ройтерс. Град Сиан, в който 13 милиона души бяха сложени под карантина, заяви през днешния ден за 175 нови симптоматични случая на заразяване. Ден по-рано случаите бяха 155, а преди този момент - 150.

Сиан е столицата на китайската провинция Шанси, заяви във вторник Държавният здравен комитет на Китайската национална република.
 Китай с нови 206 случая на Коронавирус, най-вече от април 2020 година
Китай с нови 206 случая на Коронавирус, най-вече от април 2020 година

158 от случаите са локално предадени, а 48 са импортирани, не са регистрирани нови смъртни случаи

Разпространението на болестта в град Сиан към момента не е овладяно, макар строгите ограничаващи ограничения. Всички вътрешни полети от Сиан са анулирани, а придвижването на влакове и междуградски транспортни средства е лимитирано.

Забранени са всевъзможни обществени прояви, неразрешено е на жителите да напущат домовете си, с изключение на в незабавни случаи.

Само един човек от фамилията има право да върви до магазина за хранителни артикули и артикули от първа нужда един път на всеки два дни.

26 чиновници в Сиан са били осъдени за неприятна предварителна защита и слаб надзор на COVID-19.

В отчетите не се споделя кой вариант на вируса е бил разпознат в Сиан. До момента е известно, че в страната са открити седем случая на заразяване с варианта омикрон, който се популяризира интензивно по света. Четири случая са доказани в град Гуанджоу (провинция Гуандун), два в град Чанша (провинция Хунан) и един в град Тиендзин на централното държавно управление.
 Китай разгласи за имунизирани над 1,2 милиарда китайци
Китай разгласи за имунизирани над 1,2 милиарда китайци

Приложени са общо малко под 2,76 милиарда дози Covid ваксина

Китайските управляващи са загрижени за разпространяването на инфекцията в страната по отношение на идните Зимни олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат от 4 до 20 февруари 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР