Броят на седмичните смъртни случаи от коронавирус в световен мащаб

...
Броят на седмичните смъртни случаи от коронавирус в световен мащаб
Коментари Харесай

СЗО с добра новина: Смъртността от COVID-19 по света е спаднала до най-ниските нива от близо година

Броят на седмичните смъртни случаи от ковид в международен мащаб продължава да понижава и в този момент е на най-ниското си равнище от близо година. Това заяви в сряда на брифинг в Женева генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус, представен от ТАСС.

„ Броят на обявените смъртни случаи от COVID-19 продължава да понижава и в този момент е на най-ниското си равнище от близо година “, сподели той.

Въпреки това този брой „ към момента е недопустимо висок - съвсем 50 хиляди случая седмично, а действителният брой безспорно е даже по-висок “, акцентира ръководителят на СЗО.

„ Смъртността понижава във всички райони, като се изключи Европа, където няколко страни са изправени пред нови талази на заболяването и гибел “, уточни Гебрейесус и акцентира, че смъртността е най-висока в страните и измежду популацията, което „ има минимален достъп до ваксини против COVID-19 “.
свързани новини4809на 02.10.2021
Към днешна дата СЗО е докладвала 238 229 951 случая на коронавирусна зараза в света от началото на пандемията и 4 859 277 смъртни случая.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР