Броят на сделките с имоти в София достигнаха невиждани от

...
Броят на сделките с имоти в София достигнаха невиждани от
Коментари Харесай

Сделките с имоти в София достигнаха невиждани от 2008 г. нива

Броят на покупко-продажбите с парцели в София доближиха невиждани от 2008 година равнища. Данните на Агенцията по вписванията показват, че през първите три месеца на 2021 година са вписани 6 683 покупко-продажби, растеж от над една четвърт по отношение на същия интервал на предходната година.

Статистиката на организацията отразява подписаните покупко-продажби с нотариален акт — най-много подписани през последната една-две години контракти на " зелено ", при които постройките към този момент са подготвени. Значителният растеж приказва и за възобновяване на работата на институциите, която бе забавена поради пандемията.
 Какви са настоящите цени на жилищата в обособените квартали на София?
Какви са настоящите цени на жилищата в обособените квартали на София?

Интересът към къщите остава висок, а казусът с тъмните прозорци в центъра се задълбочава

По информация на бизнесмени и брокери броят на вписаните покупко-продажби евентуално ще продължава да пораства и през идващите тримесечия, с помощта на висок интерес към покупки по време на пандемията. И през първото тримесечие на 2021 година пазарът остава въз възходяща позиция, а цените за интервала са се повишили с 5-6% по отношение на същия интервал на предходната година и доближават €1 326 на кв. м, демонстрира статистика на " Имотека ".

Завишен брой покупко-продажби се регистрират освен в София, само че и в другите огромни градове в страната. В Пловдив покачването е 34% по отношение на година по-рано до 3 644 и е рекорден за града. Варна записва 2 578 покупко-продажби, растеж от 1%, а Бургас 1 423, което е повишаване с 12,5%.

Статистиката за цялата страна демонстрира 44 113 покупко-продажби с парцели при 37 697, растеж от 17%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР