Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20 на

...
Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20 на
Коментари Харесай

20% ръст на самоубийствата в Брюксел заради пандемията

Броят на самоубийствата в Брюксел е повишен с 20 на 100 от началото на епидемията, оповестиха локални медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура.

Отбелязва се, че последните дни са дали следващото доказателство за привършване на търпението на хората към въведените ограничавания против разпространяването на болестта. Медиите в страната през днешния ден отделят необятно внимание на конференцията, свикана в понеделник от премиера Александер де Кро, на която бе изяснено, че облекчения не може да се чакат преди април-май.

Статиите в националната преса демонстрират растящия политически напън над държавното управление да преразгледа ограниченията. Партии от опозицията и от болшинството упорстват рестриктивните мерки да не бъдат съобразявани само с мнението на вирусолозите и математиците, а и с оценките за душевното положение на жителите.

По-рано през днешния ден Европейската комисия за следващ път прикани Белгия, както и Дания, Финландия, Германия, Унгария и Швеция, да възстановят свободата на придвижване в Европейски Съюз. Посочените страни са въвели възбрана за секване на границите и към този момент бяха предизвестени, че не следват общоевропейския метод.

В петък белгийският щаб за битка с епидемията ще заседава за следващ път, само че понижават упованията, че ще бъдат признати решения за облекчение на ограниченията. Затоплянето на времето в последните дни докара до всеобщи нарушавания на противоепидемичните правила, а управляващите се оказаха безсилни да глобят нарушителите.

Здравните експерти означават, че в случай че премахването на ограниченията не бъде поредно и деликатно премислено, страната елементарно ще навлезе в трета епидемиологична вълна. По тяхно мнение през днешния ден най-голямата заплаха е забележителното разпространяване на английския вариант на вируса на коронавирус. Според тях са нужни още няколко седмици самообладание, а след това може да се пристъпи към последното гладко унищожаване на рестриктивните мерки, след което " няма да има връщане обратно ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР