Броят на самоубийствата сред руските офицери се е увеличил значително

...
Броят на самоубийствата сред руските офицери се е увеличил значително
Коментари Харесай

Броят на самоубийствата сред офицерите се е увеличил значително в Русия

Броят на самоубийствата измежду съветските офицери се е нараснал доста след началото на пълномащабната война на Русия против Украйна.

Това заяви УНИАН.

" Броят на самоубийствата измежду рашистите и съветските офицери след началото на пълномащабната инвазия се е нараснал, и то доста. Някои от тях може да са свързани с сходни страхове, че ще бъдат погубени от украинските военни ", съобщи Андрей Юсов, представител на Генерален щаб на Министерството на защитата.

Според него Украйна е подготвена да одобри тези руснаци, които не желаят да си изцапат ръцете с кръв и да извършват незаконни поръчки. Той акцентира, че става дума за хора с разнообразни звания - от редови войник до генерали и командири. За задачата те би трябвало да се предадат в границите на плана " Искам да пребивавам ". Юсов счита, че това е най-хубавият и най-сигурен излаз от обстановката за съветските офицери.

" Гарантираме лекуване в сходство с Женевските конвенции и интернационалното филантропично право, макар че става дума за убийци и агресори. Това, което се има поради, е да се подсигурява, че става въпрос точно за пленничество ", добави той.

Към март 2023 година броят на съветските офицери, убити във войната против Украйна, доближи 2000 души. Поради сложното попълване на висшия състав съветската войска претърпява " офицерски " апетит.

Въпреки това още през юни този брой се усили до 2 152 офицери, от които 597 са с чин майор и по-висок. Също по този начин са съкратени 1554 военнослужещи в званията от лейтенант до капитан .
 Украйна разпореди наложителна евакуация в Купянския регион
Украйна разпореди наложителна евакуация в Купянския регион

Очакват се интензивни бойни дейности

На 11 юли покрай Бердянск, Запорожка област, ВСУ нанасят удар по щаба на съветските окупатори, като убиват няколко противников офицери, в това число генерал-лейтенант Олег Цоков.

На 16 юли са унищожени още двама врагове с офицерски пагони.

Неотдавна във краткотрайно окупирания Мариупол украинските партизани всеобщо отровиха офицери на съветските окупатори. Окупаторите подозират потреблението на цианид и пестициди в храната .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР