Броят на руснаците, които смятат, че страната им се движи

...
Броят на руснаците, които смятат, че страната им се движи
Коментари Харесай

За първи път от 13 години: Руснаците смятат, че страната им се движи в грешна посока

Броят на руснаците, които считат, че страната им се движи в неправилна посока, е повишен до най-високата си стойност от 2006 година насам. Това демонстрира ново социологическо допитване на самостоятелния център " Левада ", представено от " Ройтерс ".

45 % от руснаците считат понастоящем, че страната се движи " в неправилна посока ", спрямо 42 на 100, които утвърждават курса на страната.

Тези резултати от изследването бележат внезапна смяна спрямо преди година, когато единствено 28 % са декларирали, че страната се движи в неправилна посока, а 55% са я одобрявали.

Констатациите не съставляват непосреден риск за президента Владимир Путин, който господства съветската политика в продължение на 19 години и чийто общ рейтинг на утвърждение остава над 60 %.

Но те повдигат въпроси за това по какъв начин Кремъл може да се опита да обърне тази наклонност за спад на рейтинга му, която се записва както от самостоятелните, по този начин и от държавните социологически организации, откакто завоюва изборите през предходната година.

Миналия месец държавната социологическа организация ВЦИОМ установи, че публичното доверие в Путин е спаднало до най-ниското си ниво от 13 години на фона на паниката от намаляването на приходите на семействата и непопулярните дейности на държавното управление за повишение на пенсионната възраст и налога върху добавената стойност.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР