Броят на руснаците, които са подали молби за убежище в

...
Броят на руснаците, които са подали молби за убежище в
Коментари Харесай

Все повече бежанци от Русия търсят убежище в Германия

Броят на руснаците, които са подали молби за леговище в Германия, внезапно се е нараснал. За първите три месеца на тази година са подадени 2381 молби, до момента в който за цялата 2022 година молбите са били общо 2851. Това излиза наяве от данни на Федералното бюро по миграция (BAMF).

В същото време делът на мъжете търсещи леговище от Русия се е нараснал: през 2022 година те са били 59%, а през януари-март 2023 година - 64%, се показва в данните. Това нарастване се изяснява с мобилизацията в Руската федерация, която беше оповестена през септември предходната година по отношение на продължаващата война в Украйна. Освен това BAMF отбелязва доста нарастване на броя на молбите за леговище от руснаци във възрастовата група сред 19 и 30 години.

Руснаците - на седмо място по брой бежанци в Германия

В общата статистика за броя на подадените молби за леговище в Германия за 2022 година руснаците са на седмо място след жителите на Сирия, Афганистан, Турция, Иран, Ирак и Грузия.

Руските дезертьори също могат да аплайват за леговище в Германия, показва представител на Федералната работа по миграцията. " По предписание те получават интернационална протекция ". Все още обаче не е изчислено какъв брой молби за леговище е получила Федерална Република Германия от съветски жители, които са отказали военна работа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР