Броят на руснаците, които отговарят на критериите за личен фалит,

...
Броят на руснаците, които отговарят на критериите за личен фалит,
Коментари Харесай

Над 1 млн. руснаци са във фалит

Броят на руснаците, които дават отговор на критериите за персонален банкрут, надвиши един милион за първи път в историята, демонстрира изследване на организация за кредитен рейтинг, представено от The Moscow Times.

Руснаците могат да разгласят фалит, в случай че имат задължения от над 500 хиляди рубли ($7,8 хил.) и са изостанали с най-малко 90 дни в покриването им. За съпоставяне, междинният приход в страната е към 45 хиляди рубли ($700).

Националното бюро за кредитна история показва, че 1,03 млн. руснаци дават отговор на този аршин, покачване от 5 % по отношение на миналата година.

Само към 10 % от задлъжнелите руснаци, които дават отговор на критериите, афишират персонален банкрут, споделя основният изпълнителен шеф Александър Викулин. През първите 10 месеца на 2019 година 54 хиляди руснаци са подали документи за банкрут.

Над 70 % от тях са взели необезпечени или така наречен бързи заеми. Жизненият стандарт в Русия не се е покачвал през последните пет години и в това време необезпечените заеми порастват бързо, увеличавайки се с над 20 % на годишна база.

Над 50 % от всички задлъжнели заделят най-малко половината си заплата, с цел да върнат изтеглените заеми, демонстрират скорошно държавно изследване. През предходната година техният дял бе 42 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР