Броят на руснаците, които очакват да има нови , е

...
Броят на руснаците, които очакват да има нови , е
Коментари Харесай

Очакванията на руснаците за нови протести са на най-високите нива от 1998 г.

Броят на руснаците, които чакат да има нови, е скочил до най-високите равнища от 1998 година насам, макар че желанието на хората да вземат участие в сходни митинги е спаднало до най-ниското си равнище от началото на 2018 година, показва резултати от изследване на организация " Левада ", представени от Ройтерс.
Десетки хиляди излязоха на улиците през последните седмици в символ на митинг против вкарването в пандиза на рецензия на Кремъл.
Базираният в Москва център " Левада " съобщи, че социологическо изследване, извършено от 29 януари до 2 февруари, демонстрира, че 45% от хората чакат нови политически митинги, като това съставлява скок от 23% по отношение на ноември 2020 година
Анкетата също по този начин откри, че 43% от хората споделят, че считат, че са вероятни митинги с стопански претенции. За последно сходно равнище е записано през ноември 1998 година, годината на огромната съветска финансова рецесия.
Въпреки тези високи проценти, по-малко руснаци са декларирали, че са подготвени да вземат участие в митинги.
Около 15% от 1616 интервюирани в 50 разнообразни района обявиха, че биха били подготвени да се включат в политически митинг. Анкетата също по този начин сподели, че 17% от руснаците биха желали да вземат участие в митинг, обвързван с икономическите условия.
Тези данни съставляват най-ниската подготвеност на руснаците да излязат на улицата от март 2018 година насам, регистрират от " Левада ".
 17% от руснаците, гледали кино лентата на Навални, към този момент са с по-лошо мнение за Путин 17% от руснаците, гледали кино лентата на Навални, към този момент са с по-лошо мнение за Путин
17% от руснаците, които са гледали или чували за кино лентата на Алексей Навални „ Дворец за Путин “, споделят, че отношението им към...
Някои правозащитни групи и съдружници на Навални упрекнаха полицията, че употребява непропорционална мощ, с цел да разпръсне неотдавнашните митинги в поддръжка на опозиционния политик.
Руските правозащитни организации OVD-Info Group съобщи, че полицията е задържала над 11 000 души в цялата страна по време на провежданите неотдавна митинги.
В същото време Кремъл отхвърли изказванията за държавна принуда против последователи на Навални.
Миналата седмица екипът на Навални разгласи мораториум върху уличните митинги до пролетта и лятото, само че по-късно прикани руснаците да се съберат наоколо до домовете си на Свети Валентин, с цел да възпламенят фенерчетата на мобилните си телефони и да възпламенят свещи във формата на сърце.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР