Броят на румънците и българите, живеещи във Великобритания, се е

...
Броят на румънците и българите, живеещи във Великобритания, се е
Коментари Харесай

Броят на румънците и българите във Великобритания расте с 80% от 2014 г.

Броят на румънците и българите, живеещи във Англия, се е нараснал с близо 80% от 230 000 през 2014 година до 413 000 през предходната година. Това демонстрират данни на английската Служба за национална статистика.
Нарастването на броя на хората, които идват да живеят във Англия от двете страни отразява премахването на рестриктивните мерки за техните права за работа в Обединеното кралство през 2014 година, написа TheGuardian.
Според отчета близо 80% от румънците и българите в трудоспособна възраст във Англия са на работа, а единствено 11 500 са безработни. Останалите работят от у дома, учат или са ранно пенсионирани.
Докато във Англия живеят над 413 000 румънски и български жители, единствено 6 200 британци живеят в Румъния и България.
Данните от отчета демонстрират динамичността на миграцията сред Англия и Европейски Съюз и са съсредоточени върху хората, които най-вероятно ще бъдат наранени от Brexit. Румъния и България са публично известни като страните от ЕС2, написа още изданието.
Данните демонстрират, че 23% от румънците и българите в трудоспособна възраст работят в дистрибуторската, хотелската и ресторантьорската промишлености, 23% в строителството. Около 18% от българите работят в региона на банковото дело и финансите.
Концентрацията в нискоквалифицираните работни места се отразява в данните за междинните равнища на заплатите. Гражданите на страните от ЕС2 печелят приблизително по 8,33 лири на час спрямо междинната работна заплата в Обединеното кралство от 11,30 лири на час.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР