Броят на роднините, които всеки човек има, се очаква да

...
Броят на роднините, които всеки човек има, се очаква да
Коментари Харесай

Семействата ще се променят драстично в следващите години

Броят на роднините, които всеки човек има, се чака да намалее с над 35 на 100 в близко бъдеще, предвижда проучване, представено от електронното издание " Медикъл експрес ".

В същото време ще се промени и структурата на фамилиите. Броят на братовчедите, племенниците и внуците ще се свие фрапантно. През 1950 година 65-годишната жена е имала приблизително 41 живи родственици.

До 2095 година жена на същата възраст се чака да има едвам 25-има живи родственици.

Автори на проучването, оповестено в изданието " Протоколи на Националната академия на науките " на Академията на науките на Съединени американски щати, са Диего Албурес-Гутериш, началник на изследователска група в Института " Макс Планк " за демографски проучвания в Рощок, Иван Уилямс от университета на Буенос Айрес и Хал Касуел от университета на Амстердам.

Запитахме се по какъв начин демографските промени ще обиден роднинските кръгове в бъдеще, изясни Албурес-Гутериш. Каква е била структурата, размерът и възрастовото систематизиране в фамилиите в предишното и по какъв начин ще се развият те в бъдеще, разясни той.

Изследователите са анализирали исторически и планирани данни от редакцията от 2022 година на отчета на Организация на обединените нации " Перспективи за международното население ".

" Използваме математически модели, с цел да представим връзката сред обособения човек, неговите предшественици и неговите наследници в избран интервал от време. Моделът дава междинна възраст и полово систематизиране за разнообразни типове роднински връзки за всяка календарна година ", сподели Албурес-Гутериш.

Учените са записали разлики в размера на фамилиите по света, определяна от броя живи прадеди, баби и дядовци, родители, деца, внуци, правнуци, лели и чичовци, племенници и братовчеди.

" Очакваме размерите на фамилиите да понижават във всички райони на света.

Най-големият предстоящ спад е в Южна Америка и Карибския басейн ", сподели Албурес-Гутериш. В Северна Америка и Европа, където фамилиите към този момент са относително дребни, измененията ще са по-слабо изразени. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР