Броят на регистрираните раждания в през 2020 г. е спаднал

...
Броят на регистрираните раждания в през 2020 г. е спаднал
Коментари Харесай

Спад в раждаемостта в Китай

Броят на записаните раждания в през 2020 година е понижен с близо една трета от общия брой на ражданията, регистрирани година по-рано, което е знак, че отпущането в строгата политика на фамилно обмисляне на страната не съумява да провокира бейби взрив, заяви Агенция Франс Прес.
След десетилетия на " политика за едно дете ", Пекин промени разпоредбите през 2016 година, с цел да разреши на фамилиите да имат две деца, защото нарастваха страховете от бързо застаряващото население на Китай и намаляващата работна мощ, съобщи БГНЕС.
Данните от Министерството на публичната сигурност демонстрират, че са регистрирани 10,04 милиона раждания през 2020 година, което е с 15 % по-малко от обявените при започване на предходната година данни за 2019 година
През същия месец формалното бюро за статистика регистрира по-висока цифра от 14,65 милиона бебета, родени през 2019 година - повече от 30 % над последните данни за ражданията, обявени тази седмица.
 Частна китайска компания изстреля „ интелигентна ” ракета-носител Частна китайска компания изстреля „ интелигентна ” ракета-носител
Китайската компания One Space Technology направила нов суборбитален полет с ракетата OS-X6B. За изработката на нейните съставените елементи е изп...
Данните сочат също, че броят на ражданията понижава четвърта поредна година.
Броят на записаните раждания нормално е по-нисък от действителния брой на ражданията, обявяван по-късно в Китай, защото не всички родители записват децата си незабавно. Според данните салдото сред половете е 52,7% момчета и 47,3% девойки.
Един консуматор на китайската платформа Weibo означи, че цифрата на ражданията е " по-ниско от броя на хората, полагащи изпит за банкет в колежа ", като добави, че стареенето ще стане по-сериозно през идващите десетилетия.
Друг назова ниския % " най-голямата рецесия, пред която е изправена китайската нация ".
Китай вкара политиката за едно дете в края на 70-те години в трагични старания да забави бързия напредък на популацията, преди да промени рестриктивните мерки през 2016 година
 Китай утвърди нова ваксина против ковид Китай утвърди нова ваксина против ковид
Държавната администрация за надзор на фармацевтичните артикули на Китайската национална република утвърди инактивирана нова ваксина против...
Но смяната към момента не е довела до бейби взрив, като китайките, които към този момент имат право да раждат по две деца, постоянно отсрочват или заобикалят раждането, а младите двойки упрекват за въздържането си възходящите разноски и незадоволителната политическа поддръжка за фамилиите.
" Ако цялото общество гледа на раждането като на болежка, тогава има проблем в това общество ", предизвести различен консуматор на Weibo.
Демографските специалисти са пресметнали, че може да отнеме 15 години, до момента в който политиката за две деца има осезателен резултат върху броя на популацията. Междувременно се чака китайските пенсионери да наброят 300 милиона до 2025 година.
Китайски медии през декември цитираха министъра на гражданските въпроси, който сподели, че коефициентът на плодовитост в страната се е " снижил рисково ".
Каква е обстановката с раждаемостта в България
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР