Броят на регистрираните безработни в Испания се е понижил до

...
Броят на регистрираните безработни в Испания се е понижил до
Коментари Харесай

Броят на безработните в Испания през юни стигна десетгодишно дъно

Броят на записаните безработни в Испания се е намалил до 3,16 милиона души през юни - най-ниското равнище от декември 2008 година и близо 2 милиона под пика, доближат в разгара на икономическата рецесия през февруари 2013 година. Това сочат данни на министерството на труда, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Испания, където безработицата е измежду най-високите в Европейски Съюз, потъна в близо петгодишна криза, откакто спукването на балона в строителния бранш през 2008 остави милиони хора без работа, засягайки трудовия пазар във всички браншове.

Стабилният ритъм на стопански напредък от към 3 на 100 от 2015 година обаче съживи заетостта в проблематични сфери като строителството, а рекордният туризъм подтиква услугите.

Броят на хората в Испания, регистрирани като безработни, се е намалил с 2,77 на 100 през юни по отношение на предходния месец или с 89 968 души. Броят на работещите, които вършат вноски в обществената система, е повишен до 19 милиона - най-високата цифра от септември 2008 година.

С отчитане на сезонните фактори записаните безработни са намалели с 15 865 през юни, регистрирано на месечна основа.

Безработицата в Испания остана без смяна през май на равнище 15,8 на 100, заяви Евростат през вчерашния ден. Това е вторият най-голям индикатор в Европейски Съюз след Гърция (20,1 на сто).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР