Броят на редовните консуматори на вино във Франция бързо намалява,

...
Броят на редовните консуматори на вино във Франция бързо намалява,
Коментари Харесай

Нова тенденция във Франция: Значително по-малко французи пият вино всеки ден

Броят на постоянните потребители на вино във Франция бързо понижава, като едвам един на всеки 10 към момента си налива чаша всеки ден, демонстрира изследване.

В отчета, обхващащ трендовете в потреблението на вино сред 2015 и 2022 година, се споделя, че единствено 11% от интервюираните оповестяват, че пият вино " всеки ден или съвсем всеки ден ".

Това е с цели 5% по-малко, в сравнение с в предходното издание на изследването през 2015 година, заяви Националният комитет на винените специалности (CNIV).

През 1980 година, когато е извършено първото сходно изследване, към половината от популацията на Франция е пиело вино всеки ден или съвсем всеки ден. Обикновено изследването се организира на всеки пет години, само че през 2020 година то беше отсрочено за 2022 година поради пандемията от Ковид-19.

Намаляването на пиенето на вино идва " в подтекста на повсеместен спад в потреблението на алкохол ", се споделя в изследването на CNIV, направено от социологическата организация Ipsos.

" Голяма част от хората към момента употребяват вино, само че единствено понякога ", се споделя в отчета.

Данните сочат възходяща разлика сред поколенията, като младежите от ден на ден се отхвърлят от виното.

" Редовните потребители на вино изчезват заради промяната на поколенията ", се споделя в изследването. " Повечето инцидентни потребители на вино са младежи. "

Около 37% от французите не пият вино или пият единствено при специфични случаи.

За съпоставяне, 19% от интервюираните са декларирали, че в никакъв случай не пият никакъв алкохол, което е нарастване по отношение на 15% през 2015 година

Проучването е извършено от Ipsos през лятото на 2022 година измежду 3513 души.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР