Броят на разрешителните за временно пребиваване в страни от ЕС

...
Броят на разрешителните за временно пребиваване в страни от ЕС
Коментари Харесай

Великобритания и Полша са шампиони по мигранти през 2016

Броят на разрешителните за краткотрайно престояване в страни от Европейски Съюз е претърпял взрив през 2016 година Най-много претенденти идват от Украйна, Сирия, Съединени американски щати и Индия и желаят разрешенията в началото с цел да учат или работят.

През предходната година в Европейски Съюз са издадени 3,4 млн. нови позволения за престой за период от минимум 3 месеца. Увеличението е с близо 1/3 по отношение на 2015 година

Първенецът по брой издадени позволения е Англия, която се приготвя за Брекзит и договарянията за статута на жителите на Европейски Съюз и на британците са от най-тежките.

Парадоксално, втора в класацията е Полша, един от най-яростните съперници на приемането на бежанци.

Причините за шампионата на двете страни са много разнообразни.

Обединеното кралство е приело предходната година 866 000 нови чужденци – близо половината (42%) са пристигнали, с цел да учат, а едвам 13,5% - са поискали да останат, с цел да работят. Тези „ краткотрайни “ мигранти са главно от Съединени американски щати (21%), Индия (14%) и Китай (11%).

В Полша ситуацията е напълно друго. Приела е 17,5% мигранти от страни отвън Европейски Съюз, главно от Украйна (87,5% от всички), идващи най-много да работят.

Трета в тази ранглиста е Германия с 18% от новопристигналите, главно сирийци (44%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР